lukex92 Napisano Wtorek o 22:23 Napisano Wtorek o 22:23 witam w tamtym roku poruszałem wątek kupna nowej maszyny, ale trafiłem do pracy w miejsce, gdzie były same strome podjazdy z każdej strony - dość wymagający region - dlatego przełożyłem kupno na ten rok. zacząłem nową pracę, zaczął się sezon i potrzebuję roweru 🙏 z chatem gpt uzgodniłem już, że potrzebuję crossa. mój poprzedni rower to był mtb, rama około 50cm, koło 27,5 cala, a waga to około 14,5kg. chciałbym, żeby mój nowy rower był lvl'up! bo już na tamtym starym dałem radę zrzucić 10-12kg i zrobić w 2022 około 3,400km. marzy mi się lżejszy rower, może carbonowa rama, jeśli polecacie? no i cieńsza opona, ale nie taka jak w kolarce! Chce pozostać przy uniwersalności MTB tylko go lekko przyspieszyć - zależy mi, żeby zachować geometrię jazdy ze starego MTB. pracuje w Niemczech i z chatem gpt znaleźliśmy modele jak Cube Nature EXC oraz SL, ale albo ich nie było albo były za duże... widziałem też Cube Reaction C:62 ONE ale też był tylko XL (ja potrzebuję ramę dla około 1,80m) chociaż był przeceniony z 1600€ na 1300€. później pojechałem do Treka, ale tam powiedziano mi, że model co mógłby mnie interesować przyjdzie dopiero za miesiąc. Kosztowal 1,300€, ale w porównaniu z Cubem Reaction za te samą cenę nie miał ramy carbonowej (chat gpt twierdzi, że w Cube jest 6 lat gwarancji na ramę carbonową btw). Może mi jakiś ekspert doradzić jaki będzie dla mnie najlepszy rower w tej cenie? a może w Polsce opłacałoby się zlecić komuś złożenie? już nie wiem gdzie kupić i jak to rozwiązać, żeby później nie żałować - dla mnie 1300€ to dużo i byłbym bardzo wdzięczny za jakąś poradę 🙏 pozdrawiam, Luke Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi