kijkos Napisano 3 Maja Napisano 3 Maja (edytowane) Witam. Posiadam rower Trek Dual Sport 2 gen 4 Po 2 latach na dzisiejszym wyjezdzie moja przerzutka Shimano Altus M2000 długi wózek została uszkodzona.Szczęście w nieszczęściu..tak sie składa,że we wtorek będę osobiscie serwisować rower po 2 latach użytkowania.Zamówiłem nowe:opony,korbe,suport,pedały,gripy i narzędzia,żeby wszystko ładnie poskładać. Teraz pytanie:zamawiać taką samą przerzutkę czy jednak kupic coś z wyższej pólki?Co moge założyć,żeby działało tak samo bez ingerencji w inne elementy(manetka biegów itp) Po krótkim rozeznaniu widzę,że ten AltusM2000 kosztuje jakies 70/80zł a mój budżet jest raczej większy i elastyczny. Wstepnie myślę,że moge przeznaczyć około 200/250zł na tą część. edit.Jeszcze jedno pytanie: czy ten zestaw narzędzi wystarczy mi do wymiany przerzutki czy musze dokupic cos jeszcze? Pozdrawiam. Edytowane 3 Maja przez kijkos Cytuj
Rafał87 Napisano 4 Maja Napisano 4 Maja Jak chcesz wydać więcej to weź deorke. Altus, alivio 9biegów w technologii shadow działa kiepsko a nawet powiem że fatalnie. Klasyczne konstrukcje nawet altusa działają o niebo lepiej od tych w technologii shadow. Co do skrzynki narzędziowej to szkoda pieniędzy bo pewnie połowa narzędzi tam będzie bezużyteczna. Do wymiany przerzutki to potrzebujesz zestaw imbusów i tyle. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi