Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Napisano (edytowane)

Patrz ile tego jest, my nie wróżki, jeżeli silnik bafang i sterownik bafang to większość z tego będzie pasowała:

https://pl.aliexpress.com/item/4000587945320.html?

Taka wtyczka/gniazdo ma 5 pinów:

-GND(MASA)

-VCC(+36V+48V) - zasilanie

-TX, RX - komunikacja UART

-POWER-On - do sterownika silnika sygnał że ma się włączyć

Zawsze trzeba przepinować przed podłączeniem

ty przedstawiasz zdjęcie samych przycisków a gdzie lcd? to co podajesz na ali to sterownik LCD

Jeżeli to ten rower: to wyświetlacz jest C965

image.thumb.png.4b5b21ca80dfae438cfc5a4e4b350ca0.png

Edytowane przez Tuurban78
Napisano

Tak to jest ten wyświetlacz (sterownik) , przynajmniej wygląda identycznie jak mój. Właśnie szukałem zamiennika przycisków, bo wszędzie wyskakiwały mi aby z 4 pinami ( niebieska wtyczka) a potrzebuję 5 pinów z zieloną. Tu chyba jest odpowiedni. 5 Pinów zielona wtyczka

Swoją drogą widzę że facetowi na filmiku cały czas się pali lampka w baterii a mi tylko jak się wciśnie hamulec. Tak powinno być ? 

Napisano (edytowane)

Sprawdź dokładnie czego TY potrzebujesz, te przyciski (same) są zazwyczaj wprowadzone bezpośrednio do ekranu LCD (nie ma tam wtyczki). Więc wymiana przycisków polega na lutowaniu.

Najlepiej zrób zdjęcia jak to wygląda bo się nie dogadamy.

Przyciski się połamały? czy wyświetlacz LCD się połamał?

Edytowane przez Tuurban78
Napisano

Zamieszczam foto. Tam jest mój wyświetlacz który jest sprawny, sterowanie z wyrwanym przyciskiem i wklejonym z lamki rowerowej żeby działał i połączenie między wyświetlaczem a sterowaniem. 

Sterownik.jpg

Wtyczka.jpg

wyświetlacz.jpg