llucaso Napisano 21 Kwietnia Napisano 21 Kwietnia Evado Hybrid 1.0 – 3500 zł, Level Boost 1.0 – 6000 zł. Nie wiem, co wybrać – rower przede wszystkim na ścieżki rowerowe i dojazdy do pracy, ale czasem też jakiś szuterek koło lasku. Kto jeździł na obu? Jak się prowadzą w takich warunkach? Cytuj
ZbigniewG Napisano 29 Kwietnia Napisano 29 Kwietnia Cześć, jak w tym roku kupiłem Kross Esprit (czyli Hexagon 1.0 boost) i jestem zadowolony. Zmieniłem mostek na regulowany, założyłem błotniki i bagażnik. Razem to kosztowało niecałe 5 tys. Rowerem dobrze się jeździ zarówno po ścieżkach rowerowych jak i lesie. Dzięki grubszym oponom niż w trekingu dobrze podjeżdża się na krawężniki oraz na różnych nierównościach. Lepiej niż w trekingu. Też myślałem o Levelu, ale tam pozycja jazdy jest bardziej leżąca, a ja chciałem coś bardziej rekreacyjnego. Rower mimo pewnych wad, jak: linki prowadzone na zewnątrz, wentyl Presta zaczął mi po miesiącu puszczać powietrze (czemu nie dali niezawodnych AV?!), przerzutki potrafią przeskoczyć same- tylna, opony nie są antyprzebiciowe, uważam za dobry zakup i kupił bym po raz drugi. Wszystkie wady są z czasem do wyeliminowania, a sama konstrukcja roweru jest dobra. Miałem na początku trekinga Wagant 1.0 i to była porażka na dwóch kółkach. Nie do naprawy ani przerobienia. Napisałem kiedyś o nim post. Dobrego wyboru! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi