Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Siemanko,

Noszę się z zamiarem zakupu elektrycznego fulla. :) Moją uwagę zwrócił Bulls E-Stream EVO AM4, ale z racji ceny (ok. 18k) rozważałem też coś tańszego z Niemiec, na przykład RAYMON Airray 11.0 (ok. 11k złotych)... W oko wpadła mi też Orbea Wild FS H30 85Nm 625Wh. Chcę kupić jeden rower na dłuższy czas. Nie jestem jakimś wyczynowcem, ale po górach jeździć lubię, choć głównie pokonywane trasy to będą lasy - na słabą nogę nie narzekam, ale nie ukrywam też, że jestem po prostu ciekawy elektrycznego fulla.

Czy jesteście w stanie doradzić, czy AM4 za ten hajs jest OK czy to overkill? Przeczytałem, że Brose robi fatalne silniki i sam bym pewnie wolał coś z Boschem lub Yamahą, ale... Macie jakieś opinie na temat tego modelu? Kusi mnie pojemna bateria, bo lubię długie trasy - silnika nie znam, komponenty wydają się spoko. Jakieś alternatywy? Nie chcę wyjść na ignoranta, ale z marką Bulls nie mam żadnych pozytywnych skojarzeń. Nie ukrywam, że jeśli miałbym zapłacić mniej, chętnie zapłacę mniej - za 20k to mógłbym sobie motocykl kupić...

PS zauważyłem, że u naszych zachodnich sąsiadów ceny są znacznie niższe... Warto w ogóle kupować elektrycznego fulla w Polsce, skoro wysyłka z Niemiec do Polski kosztuje 100 euro? Jak żyć? Dlaczego w ogóle tak jest? :)

Z okazaną pomoc z góry dziękuję.

Edytowane przez Hookie