mam pytanie (zapobiegawcze) na tę chwilę nie wiem czy u mnie to wystąpi, ale przygotowuję nowy rower do sezonu.
Chodzi mi o zagadnienie osuwających się sztyc aluminiowych w ramach carbonowych.
Oczywiście tematy odtłuszczania i montażowych past zwiększających tarcie są mi znane,
dokręcanie wskazanym momentem (w moim przypadku 5Nm) również rozumiem i uznaję to jednak
co powiecie na taki pomysł:
założenie dodatkowej obejmy na samą sztycę, zaraz nad obejmą ramy.
Jest to droper regulowany, ale około 4 cm wystaje mi z ramy.
Są też obejmy łapiące i ramę i sztycę (jakby podwójne) ale u mnie nie da rady, stąd pomysł na dwie osobne,
druga tylko jako zabezpieczenie "antywpadaniowe" w dół.
Druga kwestia: dokręcenie zamiast 5Nm momentem 6 lub 7.
Wiem, że skoro producent podał wartość to.... ale;
rama jest gruba (full enduro), a skoro w innych ramach moment 6 lub 7 Nm w carbonie zdarzą się często,
to co za różnica, tym bardziej że mięcha jest dużo.
Pytanie
Gość Michał
Czołem wszystkim,
mam pytanie (zapobiegawcze) na tę chwilę nie wiem czy u mnie to wystąpi, ale przygotowuję nowy rower do sezonu.
Chodzi mi o zagadnienie osuwających się sztyc aluminiowych w ramach carbonowych.
Oczywiście tematy odtłuszczania i montażowych past zwiększających tarcie są mi znane,
dokręcanie wskazanym momentem (w moim przypadku 5Nm) również rozumiem i uznaję to jednak
co powiecie na taki pomysł:
założenie dodatkowej obejmy na samą sztycę, zaraz nad obejmą ramy.
Jest to droper regulowany, ale około 4 cm wystaje mi z ramy.
Są też obejmy łapiące i ramę i sztycę (jakby podwójne) ale u mnie nie da rady, stąd pomysł na dwie osobne,
druga tylko jako zabezpieczenie "antywpadaniowe" w dół.
Druga kwestia: dokręcenie zamiast 5Nm momentem 6 lub 7.
Wiem, że skoro producent podał wartość to.... ale;
rama jest gruba (full enduro), a skoro w innych ramach moment 6 lub 7 Nm w carbonie zdarzą się często,
to co za różnica, tym bardziej że mięcha jest dużo.
Z pozdrowieniami!
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi