Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 15.01.2024 o 11:03, Molekpl napisał:

Mam te XR1700 z fahrrad.de. przyszły jakieś 2 tyg temu. Oryginalne kartony, taśma tubeless, wentyle w zestawie.
tarcze IS, data produkcji koniec 2022. Na to wychodzi, że od 2023 dt robi tylko pod CL.
20231229_130812.thumb.jpg.3aa5d2cf0de3ed62cb77b0f9132479c8.jpg

długo czekałeś na paczkę od zamówienia?

Napisano

Wiem, parę razy zamawiałem przez posrednika. Znajomy je kupił i je d 5 dni przygotowują temu pytam dla niego jak długo im zajęła sama wysyłka u ciebie

• 1 rok później...
Napisano
W dniu 16.01.2024 o 18:41, Molekpl napisał:

Tyle ważą bo to moje ogłoszenia, dodatkowo mają stalowy bębenek ważyłem coś koło 150g. Znana już jest marka tych piast i producent. W katalogu są bębenki MS. Jeśli są aluminiowe to mamy 100g mniej. To są lekkie koła, gdybym wiedział wcześniej co to za piasty to pewnie bym nie kupił nowych kół, tylko napisał do producenta i zamówił bębenek ms. No i całkiem cykają.
Tym bardziej, że ciężko sprzedać, dostałem tylko 2 propozycje które zignorowałem za 400zł.
Ja bym jeździł i zmienił jeśli padną, do tego czasu schudniesz i sobie kupisz coś lekkiego. Nie róbmy sobie jaj z kupowaniem wyścigowych karbonowych kół jak ważysz 115kg. No chyba, że masz kaprys..

Pewnie te koła już Ci się sprzedały?

Widzę, że siedzisz w temacie.

Mam od roku Spec Chisel, przebieg 3 tys. km.

Też jestem waga ciężka 110 kg. Robię trasy 50 - 120 km, bardziej rekreacyjnie.

Wczoraj strzeliła mi szprycha z tyłu, zastanawiam się czy nie zamówić na tył nowego koła:

Roval Control Alloy 350 6B za 775zł, jest dostępne w sklepie w Warszawie, tylko nie wiem czy wejdzie cena ze strony:

Strona Speca

Specialized Warsaw Soho
Minska 29a, Budynek 45 Warszawa , PL 03-808

Na plus mają już bębenek XD, czyli moja obecna kaseta NX będzie pasować, a w przyszłości wrzucę GX (mam już przerzutkę i manetkę X01, korbę GX, łańcuch XX1)

Znalazłem recenzje tych kółek:

Zalety

+ Wygodny
+ Dobry, choć nie wyjątkowy stosunek jakości do ceny
+ Świetna gwarancja

Wady

- Nie jest szczególnie lekki
- Łatwy do zginania

Napisano
W dniu 16.01.2024 o 18:41, Molekpl napisał:

Tyle ważą bo to moje ogłoszenia, dodatkowo mają stalowy bębenek ważyłem coś koło 150g. Znana już jest marka tych piast i producent. W katalogu są bębenki MS. Jeśli są aluminiowe to mamy 100g mniej. To są lekkie koła, gdybym wiedział wcześniej co to za piasty to pewnie bym nie kupił nowych kół, tylko napisał do producenta i zamówił bębenek ms. No i całkiem cykają.
Tym bardziej, że ciężko sprzedać, dostałem tylko 2 propozycje które zignorowałem za 400zł.

Kupiłem na OLX za ok. 17000 zł komplet nowych kół wzmacnianych montowanych w elektrykach, ważą około 2100 g, czyli prawie tyle samo co fabryczne koła z Chisela:

DT Swiss HX 1700 Hybrid

Piasty DT Swiss 350 Hybrid (wzmacniane)

Boost 12x148 / 15x110

Sram XD

Maksymalna waga roweru i jeźdźca :) 150 kg

Szerokość wewnętrzna 30mm

Szerokość wewnętrzna 35mm

Szprychy DT hybrid 1 Straightpull

Nyple DT ProLock Squorx ProHead alu