Skocz do zawartości

[suport] stuki

Mita

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,  jakiś czas temu regulowałem przerzutki, prowadnica w przedniej przerzutce ocierała mi się o łańcuch na najwyższym przełożeniu z przodu. Po regulacji wybrałem się na przejażdżkę gdzie zaczęły pojawiać się stuki, najpierw delikatne, lecz nasilające się z pokonanym dystansem. Stukot jest tylko po pełnym obrocie korby, czy siedzę na siodełku, czy nie, nadal występuje. Zauważyłem również, że jeśli użyje mniej siły na prawy pedał, stukot jest o wiele cichszy. Pacjent Romet Mustang M2

Napisano

W zasadzie to nie ma pytania, więc ciężko stwierdzić czego oczekujesz.

A pisząc ogólnie: kup suport i go wymień. Z racji że jest to troche roboty, to nie ma co soę bawić w jakieś czyszczenie itd.

Napisano
5 godzin temu, Mita napisał:Zauważyłem również, że jeśli użyje mniej siły na prawy pedał, stukot jest o wiele cichszy. Pacjent Romet Mustang M2

Problem w supporcie albo w pedale. Niestety nawet dobre firmy potrafią wcisnąć tani suport. Mi zaczął pstrykać po kilku tysiącach km, trzeszczy jak łożyska w pedałach na wszelki wypadek wymieniłem je na inne z drugiego roweru problem nie ustał. Na ebay kupiłem za około 100zł oryginał shimano całą wkładkę. Może się zdarzyć że masz stary typ rozkręcany, czasami wystarczy poluzować i skręcić ponownie jak wkładka to nie kupuj zamienników za pół ceny bo kupisz dwa razy tak jak ja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...