Skocz do zawartości

[do 8000zł] uniwersalny rower do rekreacyjnej jazdy z możliwością bikepackingu

kakaowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry,

Poszukuję roweru, którego będę wykorzystywać do częstej, rekreacyjnej jazdy po wiejskiej okolicy (parę razy w tygodniu do 100km - traktuje to jako "lekkie cardio", wcześniej myślałem nad gravelem, ale nie wiem czy w pełni będę wykorzystywać potencjał takiego roweru). Rowerem poruszać się będę w głównej mierze po asfalcie (80%, czasem niezbyt równa powierzchnia) oraz w 20% po szutrach - tereny nizinne, praktycznie wszędzie po płaskim. Również planuję, żeby w przyszłości wyruszać na dłuższe wyprawy - na start jednodniowe a później kilkudniowe, więc szukam czegoś co pozwoli mi się zapakować w sakwy. W temacie podałem, że mam do wykorzystania budżet do 8000zł, lecz wydaje mi się, że rowery z górnej półki nie muszą być koniecznie brane pod uwagę, ponieważ też będę musiał część pieniędzy poświęcić na różne akcesoria do roweru, więc w skrócie można powiedzieć, że szukam czegoś co będzie dobrym przykładem produktu cena/jakość i zależy mi na tym, żeby był komfortowy przy dłuższej jeździe. 183cm, 90kg. Wybór rowerów na rynków jest ogromny, więc czekam na jakieś sprawdzone propozycję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...