Paszczak1 Napisano 8 Września 2022 Napisano 8 Września 2022 Dzień dobry. Mam problem z piastą SRAM i-Motion 3. Kupiłem używane całe koło. Wygląda dobrze. Dokupiłem właściwą manetkę (nową). Po ustawieniu przerzutek okazało się, że hamulec pracuje dziwnie. Na pierwszym biegu jest w miarę ok (jakieś 1/8 obrotu korby powoduje zadziałanie hamulca). Na drugim a jeszcze bardziej na trzecim biegu do zadziałania hamulca potrzeba około połowy obrotu korby i nie jest to powtarzalne (raz jest to 1/4 a raz nawet ponad 1/2). Wydaje przy tym hurgoczące dźwięki. Słyszałem opinię, że w tym typie to normalne, ale chciałem to potwierdzić. Biegi wchodzą płynnie, w odpowiednich położeniach manetki. Jeśli to nienormalne, to co może być? Błędy w montażu? Pęknięta sprężyna? Stary smar? Może to jakaś typowa usterka? Cytuj
Paszczak1 Napisano 12 Września 2022 Autor Napisano 12 Września 2022 Dobra, sam se odpowiem... Smar zgęstniał, pieski kleiły się i nie odbijały. Po wypłukaniu nadmiaru wszystko działa. Można zamknąć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi