denipp Napisano 5 Lipca 2022 Napisano 5 Lipca 2022 Hej Panowie Eksperci. Mam problem. 600km temu wymieniałem napęd w rowerze MTB (Cube). Wymieniłem suport korby, korbę, kasetę z tyłu i łańcuch. Korba : Deore 3x10 M6000, Łańcuch : Deore XT HG95 10s, Kaseta : Deore XT M771, Suport : Deore XT BB-MT800. Przuerzutka tylna : Deore XT M786, Przerzutka przednia Deore XT M781 AB. Po wymianie nie mogę tego napędu wyciszyć. Używałem już różnych smarów tj : Shimano PTFE, BIKE 7 WAX, Momum Mic Wax, Expand Oil PTFE +WAX, Maxima ChainPRO, Napęd przed każdym smarowaniem był czyszczony. Zmieniłem też łańcuch jakiś czas tem z HG95 na HG54. Na początku było trochę ciszej, ale później hałas wrócił. Przed wymianą stary napęd pracował cicho, a wymieniałem go z tytułu zużycia. Ma ktoś może jakiś pomysł ?
provayder Napisano 5 Lipca 2022 Napisano 5 Lipca 2022 Łańcuch HG95 i HG54 to łańcuchy kierunkowe - muszą być założone stroną z napisami na zewnątrz (patrząc z boku roweru na napęd musisz widzieć napisy na łańcuchu) więcej tutaj
denipp Napisano 5 Lipca 2022 Autor Napisano 5 Lipca 2022 Tak wiem. Tak właśnie ten łańcuch został założony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.