Danteforum Napisano 17 Listopada 2021 Napisano 17 Listopada 2021 Witam. Od 5 lat posiadam rower Cube Aim Disc 29er. Specjalizacja Kupiłem go w salonie. Przejechałem wiele km i rower powoli zaczyna klękać. Rama jest ok. Ale biegów już nie da się wyregulować, z korby dochodzą różne dźwięki. I teraz moje pytanie. Czy warto inwestować w taki rower kupując korbę, kasetę nowe biegi. Czy lepiej sprzedać dorzucić z 2tyś i kupić np Marín Bobcat Trail 4 ? Cytuj
Gość Napisano 17 Listopada 2021 Napisano 17 Listopada 2021 (edytowane) To nie inwestycja, a koszt eksploatacji. Wymieniałeś kiedykolwiek pancerze i linki? Robiłeś jakiś serwis? Bo jeżeli nie, to kupisz nowy i po jakimś czasie będziesz miał ten sam problem. BTW: Moderjizacja, specjalizacja? Edytowane 17 Listopada 2021 przez skom25 Cytuj
Danteforum Napisano 17 Listopada 2021 Autor Napisano 17 Listopada 2021 Modernizacja czyli wrzucenie nowych gratów, a specjalizacja miała być specyfikacją pisałem na szybko w pracy i słownik zaszalał... Wymieniałem ale wiele to nie dało... Cytuj
Gość Napisano 17 Listopada 2021 Napisano 17 Listopada 2021 A w jakim stanie jest amortyzator, piasty kół itd? Cytuj
Danteforum Napisano 17 Listopada 2021 Autor Napisano 17 Listopada 2021 Amortyzator ok, serwisowałem go z youtubowymi poradnikami. Piasty też w porządku. Jedyne co przeszkadza to problemy z biegami... Cytuj
Gość Napisano 17 Listopada 2021 Napisano 17 Listopada 2021 To jak jeździ Ci się dobrze, a napęd niedomaga, to wymień napęd. Rowery teraz są potwornie drogie. Części zresztą też... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi