Pluton123 Napisano 19 Sierpnia 2021 Napisano 19 Sierpnia 2021 Dzień dobry, Temat spotykany bardzo często, wiem, wałkowany milion razy, obejrzałem filmy na YT polsko i angielsko języczek, czytałem fora, rozmawiałem z kolarzami. Nadal nie wiem 😅. Z problemem z jakim się borykam to czy wykorzystam MTB rekreacyjny w codziennej jeździe czy może ten cross da więcej przyjemności z jazdy. Moje miejsce zamieszkania to wieś, codziennie dojeżdżam do niedaleko położonego miasta 10km do rodziny/znajomych. Raczej lubię przebywać w lesie, błoto nie jest mi straszne, kiedy biegam wolę żeby wrócić brudny po bieganiu po piachu czy błocie. Moje doświadczenia z rowerami to 28' crossy, bardzo przyjemna jazda po asfalcie i 26' MTB takiej dosyć niskiej klasy, gdzie jeden ruch korbą na crossie=pięć ruchów korbą na MTB. Z tego też powodu obawiam się MTB. Mój rekreacyjny styl jazdy opiera się o 60/40 asfalt/las z czego las to 70/30 droga ubita do błota czy piachu. Mam świadomość, że to wypracowanie nogi daje najwięcej, widziałem jakie trasy ludzie są w stanie pokonać na gravelach, wiem, że uklepana droga cross da radę. Nadal jednak nie wiem na czym się skupić. Pozdrawiam serdecznie i prosiłbym o jakieś porady :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.