Skocz do zawartości

[Marka Majdller] a może model Krossa

Kozaq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ponownie.

Ostatnio pytałem już tutaj o rowery (Lazaro Quantum V4, Northtec Caledon DB DA i Romet Wagant 7). Byłem już zdecydowany na Lazaro, jednakże odpuściłem ze względu na to, że dawno nie miałem roweru i wolałem się przejechać i stwierdzić, chociażby czy bardziej pasują mi crossowe czy trekkingowe rowery.  Przejechałem mój powiat i sąsiedni i stwierdziłem, że większość sklepów nie ma wielu rowerów ( tak jak pisaliście ). W dwóch sklepach znalazłem tych rowerów więcej i niestety ale ceny względem jakości to żart.  Mówię to jako kompletny laik. Na rowery do ~2300 nawet nie było sensu patrzeć. Podzespoły większości "noname" lub conajwyżej zdarzyło się coś z  shimano acera. No i już myślałem, żeby wziąć coś z tym acerem ale w pewnym sklepie i tylko jednym, gdzie chyba był największy wybór rowerów podpowiedzieli mi, że przy moim gabarycie ( 185 cm wzrostu i około 100kg wagi) acer długo nie wytrzyma. Czemu? Nie wiem. 

Ten sam sprzedający jedyne co mógł mi polecić to dokładnie taki model:

https://www.zico-bike.pl/29/majdller-drakon-9-1-29-rama-19-czarny-mat-morski (sklep z linku wybrany pierwszy lepszy aby zobrazować model roweru)

Jak zapytałem czemu MTB to odpowiedział, że jest solidniejsza rama i opony może mi wymienić na cieńsze. O tej marce nie mogę nic znaleźć, poza informacją, że jest niby Polska i istnieje od 2004 roku. Miał kto rower tej marki i może się podzielić spostrzeżeniami?

Drugi rower jaki znalazłem wykraczał całkowicie poza mój budżet i znalazłem go w dwóch martensach:

https://www.sklepmartes.pl/sporty/54128-rower-ms-black-edition-4-m-m-msbez429x17m00300-kross.html#/pe-men/kolor-czarny_grafitowy_biay/rozmiar-rama_17_s_koa_29

Osprzęt wydaje się być chyba dość dobry ale czy aż tyle taki rower faktycznie kosztować musi czy tylko płaci się za markę? 

Powiem szczerze, że jestem trochę zdezorientowany tym co zobaczyłem na żywo. Ogółem we wszystkich rowerach na tej nowoczesnej, dwukomorowej, aluminiowej ramie miałem wrażenie, że długo one nie wytrzymają nawet w spokojnej jeździe jaką planuje czynić 😛  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.