pawels237 Napisano 30 Maja 2021 Napisano 30 Maja 2021 Witam. Posiadam korbę Shimano Mechanizm Korbowy Fc-M522, 3X10. Po odkęceniu śruby wkręcam ściągacz i kręcę śrubą do końca a korba nie wychodzi. Niestety ściągacz nie posiada grzybka do korby octalink hallowech. Można czymś zastąpić ten grzybek (adapter). Jakąć podkładką czy też nakrętką?
Gość Napisano 30 Maja 2021 Napisano 30 Maja 2021 Lepiej nie, bo bardzo łatwo uszkodzić gwint, przez to że ściągasz nie wejdzie do końca.
z0neee Napisano 30 Maja 2021 Napisano 30 Maja 2021 ja wsadziłem do środka śrubę zamkową i się udało bez problemu. ściągacz miałem do kwadrata Ja do 522 3x10 potrzebuję dużą zębatkę i nie mogę znaleźć na allegro ;/ a Ty po co ściągasz?
Gość Napisano 30 Maja 2021 Napisano 30 Maja 2021 Różnica jest taka, że ściągacz Octalink jest wydrążony w środku. Dzięki temu możesz dokręcić ściągacz do końca. Przy ściągaczu do kwadratu, co byś nie włożył, to nie złapiesz całego gwintu. Czym to się kończy, łatwo można się domyślić, a ja przekonałem się o tym osobiście.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.