Skocz do zawartości

[2000-3000 zł] MTB 29er rekreacyjny - las, góry

Hookie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, 

Po latach wracam na rower MTB, przejrzałem pobieżnie forum i teraz jest tyle tych rowerów MTB, że nie wiem co wybrać. :D Szukam możliwie dobrze amortyzowanego MTB 29er na 183 cm wzrostu, z jak najlepszym amorkiem i gratami do 2-3k. Wolę wydać 2k niż 3k, to jasne, ale... no właśnie, wypatrzyłem jakiś rower QARK 29 STEALTH B - firma trochę krzak, ale za 2999 chyba nic nie da się znaleźć z taką specką i amortyzatorem...Warto? 

Za 2599 zł widzę Northtec Cayon DA DR.

A jeśli nie, to czy bliżej 2k jest coś fajnego? Mam dopasioną szosę i wyrosłem trochę z kierowania się rzeczami typu Deore vs Alivio i mam na to wywalone prawdę mówiąc. :P Reasumując: jak najniższa cena, jak najlepsza amortyzacja i... no nie wiem, tyle.

Napisano

Hej, udało mi się kupić za 3300 złotych Btwin Rockrider 560s, w wersji z dwoma powietrznymi amortyzatorami, na Deore, koła 27,5" (kompromis, bo jednak szukałem 29era). Jestem mimo bardzo zadowolony, nigdy nie miałem fulla i choć wiem, że to totalnie entry level, to chętnie się pobawię. ;) Ma poza tym jeszcze rok gwary i jest w stanie jak nowy + parę odrapań. Fajnie się jedzie, a to najważniejsze dla mnie.

Wolałem dopłacić za coś na powietrzu niż przepłacać za to co jest (a nie ma wiele) na sprężynach.

1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...