Hookie Napisano 25 Kwietnia 2021 Napisano 25 Kwietnia 2021 Cześć, Po latach wracam na rower MTB, przejrzałem pobieżnie forum i teraz jest tyle tych rowerów MTB, że nie wiem co wybrać. Szukam możliwie dobrze amortyzowanego MTB 29er na 183 cm wzrostu, z jak najlepszym amorkiem i gratami do 2-3k. Wolę wydać 2k niż 3k, to jasne, ale... no właśnie, wypatrzyłem jakiś rower QARK 29 STEALTH B - firma trochę krzak, ale za 2999 chyba nic nie da się znaleźć z taką specką i amortyzatorem...Warto? Za 2599 zł widzę Northtec Cayon DA DR. A jeśli nie, to czy bliżej 2k jest coś fajnego? Mam dopasioną szosę i wyrosłem trochę z kierowania się rzeczami typu Deore vs Alivio i mam na to wywalone prawdę mówiąc. Reasumując: jak najniższa cena, jak najlepsza amortyzacja i... no nie wiem, tyle.
ignacignac Napisano 30 Kwietnia 2021 Napisano 30 Kwietnia 2021 I na jaki rowerek sie zdecydowales tez nosze sie aktualnie z zamiarem zakupu w podobnym budzecie
Ender72 Napisano 30 Kwietnia 2021 Napisano 30 Kwietnia 2021 Co kupiłeś? Daj link. Napisz jak się jeździ za jakiś czas. Pozdrawiam
Hookie Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Napisano 30 Kwietnia 2021 Hej, udało mi się kupić za 3300 złotych Btwin Rockrider 560s, w wersji z dwoma powietrznymi amortyzatorami, na Deore, koła 27,5" (kompromis, bo jednak szukałem 29era). Jestem mimo bardzo zadowolony, nigdy nie miałem fulla i choć wiem, że to totalnie entry level, to chętnie się pobawię. Ma poza tym jeszcze rok gwary i jest w stanie jak nowy + parę odrapań. Fajnie się jedzie, a to najważniejsze dla mnie. Wolałem dopłacić za coś na powietrzu niż przepłacać za to co jest (a nie ma wiele) na sprężynach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.