Kamyk94 Napisano 14 Października 2020 Napisano 14 Października 2020 Cześć! Od jakiegoś czasu zauważyłem dosyć dziwna pracę prawej prawej klamkomanetki ultegra r8000. Jeżeli zrzucam na mniejsze koronki to wszystko gra jak należy, nagle dochodzę do najmniejszej koronki i nie mogę wrzucić na wyższa, muszę delikatnie popchnąć noga przerzutkę i jednoczesnie nacisnąć na klamkę wtedy wchodzi wyżej, później za każdym razem słychać bardzo mocny trzask i ciężko chodzi. Przesyłam filmik może ktoś miał taką sytuację, czyszczenie, dmuchanie sprężarka, smarowanie i wymiana linki nic nie dało https://youtu.be/gBlSiEOppbQ
siejak1 Napisano 14 Października 2020 Napisano 14 Października 2020 Psiknij mechanizm klamki smarem w spray + wymień pancerz z linką.
Kamyk94 Napisano 14 Października 2020 Autor Napisano 14 Października 2020 4 minuty temu, siejak1 napisał: Psiknij mechanizm klamki smarem w spray + wymień pancerz z linką. Psikalem cx teflonowym + parę klopel oliwki od łańcucha nic nie pomogło, wymiana linki również, z pancerzem jest problem bo idzie pod owijka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.