Skocz do zawartości

[do 3000] mtb / uniwersalny

Natka96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry :)

Chciałabym zakupić rower za około 3000 zł. Myślałam o jakimś rowerze mtb lub uniwersalnym, ponieważ będę jeździć po różnym terenie. Mieszkam na wsi, więc mam tutaj drogi polne, leśne, ale też asfaltowe. Na początek będę robić trasy po około 20-40 km (z czasem zamierzam wydłużyć dystans). Rowerem będę jeździć:

- do pracy,

- rekreacyjnie po drogach polnych,

- rekreacyjnie po drogach asfaltowych,

- po drogach leśnych i wzniesieniach (na pewno takich tras będzie najwięcej, ponieważ uwielbiam las).

To będzie mój pierwszy porządny rower, nie znam się za bardzo także proszę o profesjonalną pomoc :).

Nie będę się upierać przy rowerze z 2020 roku, jak najbardziej może to być fajny rower z 2019 czy 2018 roku. Dobrze, by było gdybym mogła też usiąść na rowerze i sprawdzić jak mi się na nim jeździ. Mieszkam na śląsku, mogę podjechać do sklepu rowerowego w okolicach Rybnika, Czerwionki-Leszczyn, Gliwic, Zabrza, Rudy Śląskiej. Ewentualnie mogę zamówić przez Internet, ale wtedy nie będę mogła go sprawdzić fizycznie przed zakupem, a nie ukrywam, że wolałabym go widzieć na żywo.

Myślałam wstępnie nad Fuji Nevada lub Addy. Do tego chciałabym dokupić pedały SPD oraz buty :).

Wzrost: 156 cm
Waga: 53 kg

Proszę o wypowiedzenie się, podesłanie linków z konkretnymi modelami rowerów oraz wszelkie podpowiedzi, np. dotyczące osprzętu :). Proszę też o podpowiedź jaka wielkość ramy i kół byłaby dla mnie odpowiednia :).

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...