mcu Napisano 29 Czerwca 2020 Napisano 29 Czerwca 2020 Witam wszystkich ! Chcialbym prosic o podpowiedzi w wyborze roweru dla mojej kobiety 165cm wzrostu 55kg wagi pozycja jak najbardziej wyprostowana cena do 1200zl max Rowerek z przeznaczeniem dojazdow do pracy w ladne dni 3km w 1 strone ale rowniez pojezdzawek w wolnym czasie czy na weekendzie. Trasy w zasadzie asfaltowe ale czasem lubimy wyskoczyc pojezdzic po twardych lesnych trasach (nie sa to jakies mega odleglosci, wiecej jak 50km przez caly dzien nie zrobilismy) Wydaje mi sie ze rama dla Niej bedzie najlepsza 17 z kolem 28. Wiem ze jest to mala kwota i cudow nie oczekuje ale staram sie wybrac mozliwie najlepiej w tej kwocie. Na poczatku celowalismy w Kross Trans 1.0 ale znajomy wybil mi z glowy ten rower gdyz jego żony ma co jakis czas problemy z osprzetem ( 3 letni rower) Myslalem tez o Romet Gazela 1 ale tutaj tez chyba slaby osprzet i srednie opinie w internecie. Czytajac sporo tematow na tym forum doszedlem do wniosku ze chyba najlepszy wybor toLazaro Senatore Lady V2 ok.1200zl i juz bylismy zdecydowani kupic tylko jak na zlosc jest wszedzie niedostepny ... znalazlem tylko gdzies na ramie 19czy to koniec produkcji tego rowerku ? czy tylko chwilowy brak ? Idac dalej tropem tej firmy sa jeszcze modele Lazaro Discovery Lady ok. 900zl (ale tutaj tez osprzet chyba typowo budzetowy) i pozostaje jeszcze Lazaro Expedition T3 2020 ok. 1050zl niby fajnie, natomiast tutaj jest przerzutka 3 biegowa w piascie co osobiscie uwazam za troche utrudniona jazde przy tak malych ilosciach biegow z drugiej strony mamy podobna holenderke 3 biegowa (kiedys kupiona uzywana na gieldzie) w rodzinie z ktorej wlasnie korzysta moja Żona i dla Niej ten rower jest super i bardzo sobie zachwala jazde na nim. Czy jest cos jeszcze godnego uwagi ? Czy czekac az moze sie pojawia Senatore V2 czy brac tego Expedition T3 ? Pozdrawiam i prosze o jakies podpowiedzi
Pablo59 Napisano 29 Czerwca 2020 Napisano 29 Czerwca 2020 nie wiem jak masz daleko - ale ten też wart uwagi https://www.olx.pl/oferta/rower-28-kands-alfa-city-CID767-IDEkHl3.html#54540d1323 Względnie crossowy i dołożenie błotników czy co tam jeszcze - o ile pozycja będzie w granicach tolerancji
mcu Napisano 30 Czerwca 2020 Autor Napisano 30 Czerwca 2020 Cytat nie wiem jak masz daleko - ale ten też wart uwagi https://www.olx.pl/oferta/rower-28-kands-alfa-city-CID767-IDEkHl3.html#54540d1323 Względnie crossowy i dołożenie błotników czy co tam jeszcze - o ile pozycja będzie w granicach tolerancji Dziękuję za propozycje Gdyby to była okolica Lublina z pewnością obejrzalbym ten rower ale jest daleko więc odpada olx.
Pablo59 Napisano 30 Czerwca 2020 Napisano 30 Czerwca 2020 zwróć uwagę, że przedmiotem oferty są nowe rowery...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.