Skocz do zawartości

[Cross do 1000zł] do spokojnej jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

poszukuję roweru do max 1000zł. Rower będzie mi służył głównie do przejażdżek rowerowych z synem. Syn ma 4,5 roku więc wielkich prędkości nie będziemy rozwijać. Jazdy przede wszystkim po ścieżkach rowerowych, myślę że raczej krótkie odcinki 8-10km więcej chyba nie damy rady ;)

Znalazłem takie coś -> https://allegro.pl/oferta/rower-crossowy-vigaro-28-21-bieg-czarny-8681073150

Nie rozleci się to po miesiącu?

Rozglądałem się też z jakąś używką na OLX, ale nic ciekawego nie mogę znaleźć. Głównie przez to, że poszukuję roweru w rozmiarze ramy co najmniej 21 cali (mam 196cm wzrostu).

Napisano

No właśnie nazwa nie zachęca ;) Jak szukałem czegoś w google o tej marce, to mi viagrę znajdowało ;P

Ten Lazaro osprzęt ma fajniejszy i ma kaseta, a nie wolnobieg, ale to MTB, a ja sobie ubzdurałem crossa. Jak to jest z tym wolnobiegiem, bo trochę się naczytałem i są waham czy w ogóle nie odpuścić roweru z wolnobiegiem? Moja waga jest adekwatna do wzrostu (ponad 100kg) i obawiam, się że pomimo spokojnej jazdy mogę szybko uwalić ośkę. Czy moje obawy są słuszne? 

Napisano

Korbę ma crossową -  jak ci się znudzą szerokie opony to założysz 28x 1.6 i będziesz miał crossa ;) 

Przemyślenia co do wolnobiegu jak najbardziej słuszne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...