Skocz do zawartości

[max 3000] Rower szosa/gravel

shreek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Szukam roweru najlepiej w granicach do 3000 już ze wszystkim (taki mam budżet). Rower miałby być przeznaczony na wyjazd do pracy, weekendowe dłuższe przejazdy (do 100 km) oraz w ciagu tygodnia dziennie minimum 30 km. Droga to głównie ścieżki rowerowe, trochę skrzyżowań z koniecznością czekania na zielone (przy krótszych przejazdach). 

Potrzebuję porady co wybrać czy szosówkę (jeśli tak to jaką) czy gravela (jaki). W moim mieście jest posucha na rowery, niektóre modele będą dopiero we wrześniu a w pojedynczym sklepie rowerowym jest max 1 sztuka która byłaby w moim zasięgu. Podobno takie jest duże zainteresowanie rowerami w tym roku. Już się przymierzałem do Romet Aspre 1 ale on ma tak wygięty trójkąt że czepiałem piętami o niego. Czy jest możliwość jazdy na taniej szosówce z normalnymi platformowymi pedałami? Bo jak liczę budżet to koszt zakupu butów to min 200 zł do wpinanych pedałów. I gdzie kupić rower online bo stacjonarnie u mnie w mieście jest niemożliwe. Widziałem kilka promocji na greenbike ale czy to solidny sprzedawca? Pomóżcie bo mam duży dylemat. Głównie zależy mi na pokonywaniu sporych kilometrów z możliwością dojazdu do pracy.

Mam 178 wzrostu, 72 kg wagi. Wcześniej jeździłem i się męczyłem na zbyt małym rowerze górskim. Jeżdżę sporo i dość często.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...