pardonhehe Napisano 12 Maja 2020 Napisano 12 Maja 2020 Rozważam kupno roweru crossowego do 2000 zł. Nie szukam nic specjalnego, to mój pierwszy rower od dłuższego czasu, zacznę swoją przygodę z małymi wycieczkami w tym sezonie. Terenu będzie mało, jednak nie wykluczam jakiś leśnych ścieżek, akurat mam sporo parków i lasów w okolicach. Pierwsze moje pytanie to czy dobrym rowerem będzie dla mnie Cross na ramie 21'. Mam 185 i ważę 110 kg. Na co zwrócić uwagę konstrukcyjnie/technicznie żeby go nie uszkodzić przypadkiem na jakiejś przeszkodzie. Kompletnie nie wiem jak na przykład ocenić wytrzymałość modelu kół. Drugie pytanie to o model. Wiem, że polecany przez wiele osób jest Vellberg Explorer jednak nie znalazłem żadnego obecnie na sprzedaż. Dobrą ofertą (ze względu na odległość i cenę) jest ten model: Kands Maestro 28 Warto rozważać jego kupno? Czy będzie coś lepszego dla mnie? Pozdrawiam
pardonhehe Napisano 14 Maja 2020 Autor Napisano 14 Maja 2020 Cześć, trochę poczytałem, pomyślałem i uznałem, że faktycznie warto zadbać o rower nieco lepszej jakości. Myślę, że kwota 2500 +/- będzie odpowiednia. Podoba mi się m.in.: Romet Orkan 5 Ponadto, zastanawiam się czy może lepiej biorąc pod uwagę 110 kg nie lepszy byłby mtb? Szersze opony, inna rama? Kwestia jest taka, że po wielu hopkach nie będę raczej jeździł. Pozdrawiam Konrad
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.