Skocz do zawartości

[do 1000zł] cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam crossa do 1000zł, mój wzrost to 182cm, waga 75kg. Dotychczas jeździłem na marketowym rowerze, rama 19", koła 26". Poczytałem trochę tematów na forum, i najbardziej skłaniam się do Kands STV 900. Wiele osób pisało o tym iż model ten posiada wolnobieg, jednakże w tym ogłoszeniu https://allegro.pl/oferta/rower-28-lekki-szybki-alu-kands-stv-900-2019-8010262967?utm_medium=app_share&utm_source=facebook posiada kasetę. Chciałbym mieć przedni amortyzator, nawet jeśli miałby on być wyrobem amortyzatoro-podobnym ;). Czy w tym budżecie znajdę coś lepszego? Jaka wielkość ramy byłaby dla mnie odpowiednia w przypadku tego modelu?

Napisano

Rama zdecydowanie 19".

Poszli po rozum do głowy i dzięki wsadzeniu kasety trochę go sprzedadzą, jak sądzę :)

Kaseta poniżej 1000 to tylko wśród ofert wyprzedażowych ( i to raczej leżakujących parę lat )

Napisano

Kolega chciał mieć koniecznie "amortyzator" - jeśli sztywniak to SPARTACUS RoadPro (nie trzeba dopłacać :) ) albo aero.  Istotna różnica to szerokość opon.

Napisano
5 godzin temu, Pablo59 napisał:

Kolega chciał mieć koniecznie "amortyzator" - jeśli sztywniak to SPARTACUS RoadPro (nie trzeba dopłacać :) ) albo aero.  Istotna różnica to szerokość opon.

Wiem, sam chcę Aero V2 bo brak amora i budżet mój ale nie mają obecnie z ramą 17" a na mój wzrost 172 taka jest odpowiednia. Dopiero będą mieć za miesiąc. 

"Istotna różnica to szerokość opon" - rozumiem, że tu chodzi o szerokość opon tego Spartacusa bo widzę , ma 28x1,35 a Aero i Kands 28x1,50 ?  Czy takie "chude" oponki w tym Spartakusie niosią za sobą jakieś minusy ? Wiem, że na szosie będzie się szybciej jechać , ale czy będzie komfortowo ? Czy oprócz opon Cross i Szosówka czymś się jeszcze róźnią? Kurcze miałem zamiar kupić Crossa, z drugiej strony amortyzator mi nie potrzebny bo 90% to będzie asfalt, ale znowu nie wiem czy zakup szosówki to dobry pomysł?   Ciekawy jest ten Spartacus, tyle że osprzęt Altusa, ale czy mi coś więcej potrzeba..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...