Skocz do zawartości

[~2000] cross

Amused

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam od kilku dni doktoryzuje sie przy zakupie roweru typu cross za okolo 2tys. I musze przyznac ze mam wielka zagwostke nie siedząc w temacie.

Zaczne od tego ze cala sprawa zaczela sie na wycieczce gdy wypozyczylem rower kellys cliff i mnie zauroczyl(ja w piwnicy mam 20letni rower na ktorym czuje sie jakbym ciagnal za soba plug). Swoje poszukiwania zaczalem dlatego od marki Kellys, podoba mi sie ich designe..troche poczytalem potem o osprzecie itp. Poszukalem innych producentow przy ktorych np. Naped w kellys wypada bardzo slabo. 

Znalazlem zatem kilka rowerow w tej cenie ktore by mnie interesowaly i prosilbym was o pomoc..

Kellys cliff 90

Kellys phanatic 10 (juz brzydszy)

Romet Orkan 4M (w ostatecznosci 5m)

Kross evado 4.0( w ostatecznosci 5.0)

I ostatnie, ktore w tym przedziale cenowym maja nagle o kilka klas lepszy naped..Lazzaro Quantum v4 i Lazaro xforce 4. (Wiec podejrzewam ze jest tu jakis haczyk..slabe kola,siodlo..albo te komponenty shimano sa stare) w innym razie wygladaja na duzo lepsze od pozostalych.

Na forum przwczytalem takze duzo dobrego o unibike crossfire chociaz troche przekracza moj budzet..ewentualnie flash?

Rower potrzebny jest mi glownie na dojazd do pracy (5km po sciezkach rowerowych), weekendowych wypadow za miasto i jazdy po drogach szutrowych. Wiec nie wiem czy pakowanie kasy w jakss bardzo elitarna marke czy osprzet ktorego jakosci nie odczuje ma jakis sens.

Nie wrzucam linku do rowerow bo przegladajac ten temat widze ze wszyscy swietnie znaja te pozycje.

Bede bardzo wdzieczny za pomoc!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...