Radoslaw85 Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 Witam Mam problem z przednią manetką - nie mogę wyciągnąc linki: https://photos.app.goo.gl/bB9XqNHZ4W1Qnacy7 niezależnie od ustawienia dźwigni linki nie da się wypchać. z tyłem nie było najmniejszego problemu, w jednym z przełożeń końcówka linki była poprostu widoczna i dało sie wypchac.
dran2 Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 Nie pamiętam w której pozycji się zwalniała, ale może pobaw się dźwigienką 2s/3s na dolnej pokrywie manetki.
SoloTM Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 Zawsze na 1. W sensie najmniejszej koronce korby.
Lawstorant Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 Na pierwszym zdjęciu widać główkę, poruszaj linką i powinna wreszcie wyjść.
Radoslaw85 Napisano 6 Kwietnia 2020 Autor Napisano 6 Kwietnia 2020 @Lawstorant To nie główka tylko jakaś plastikowa klapka.jak wkładam delikatnie srubokręt to cała klapka chodzi jak przy zmianie biegu. Na drugim djęciu widać tylko kawałek linki. z tyłem nie miałem takiego cyrku.
Lawstorant Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 No w każdym razie linkę wyjmuje się jak jest zluzowana. Dla lewej manetki ma najmniejszy bieg, dla prawej to najmniejszy. Spróbuj ciągnąć za linkę kiedy ją luzujesz.
Radoslaw85 Napisano 6 Kwietnia 2020 Autor Napisano 6 Kwietnia 2020 nic to nie daje - już próbowałem. EDIT: F yeah... znalazłem! jestem dumny manetkę można przestawić z trybu 2 biegowego na 3 biegowy. jak ustawimy na 3 biegowy i przeklinamy to widać główkę linki oto zdjęcia: https://photos.app.goo.gl/bHkFtTN5xdva7wC8A
Lawstorant Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 Aaaaa, shimano już tego zrezygnowało i stawia na blokadę limitami. Nie miałem okazji się tym bawić i nie wiedziałem, że to jakoś zasłania linkę. TIL
Radoslaw85 Napisano 6 Kwietnia 2020 Autor Napisano 6 Kwietnia 2020 Tak. jest to nawet logiczne. jak masz 3 biegi to "podróż" główki linki wewnątrz jest z większym łukiem niż przy ustawieniu na 2 biegi. trzeba ustawić 3 biegi, przeklikać do końca i wyciągnąć linkę. @Pablo59 Poprawione... - ale fakt naszukałem się i już klnąc ochote miałem...
dran2 Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 2 godziny temu, Radoslaw85 napisał: jak ustawimy na 3 biegowy i przeklinamy to widać główkę linki W pierwszym poście zwróciłem ci na to uwagę
Radoslaw85 Napisano 7 Kwietnia 2020 Autor Napisano 7 Kwietnia 2020 faktycznie.... czytać ze zrozumieniem, patrzeć co sie czyta i co sie robi... Eh... kompletnie tego postu nie zarejestrowałem.... nie wiem dlaczego - przepraszam - moja wina:(
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.