Skocz do zawartości

[Tubeless] szosa

Vidi1979

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zakupiłem rowerek szosowy giant propel.Kola są w systemie bezdętkowym tubeless.moje pytanie:

Ile nalewac ml.tego mleczka uszczelniającego do opony 25c?

Czy można mieszać rodzaje?(orginalnie był zalany mlekiem giant)

Rower jeszcze na trase nie wyjechal-po sprawdzeniu stanu mleczka patyczkiem okazalo się że jest chyba maławo..

No i tylna opona niby siedzi dobrze,powietrze nie ucieka ale widac na niej lekkie bicie(felga ok)-czy po prostu sie na nim wreszcie przejechac i zobaczyc czy się ułozy?(wszystko nowe)

Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie rady!

Napisano

Bicie samo się nie ułoży, chyba że pojechałbyś na bardzo niskim ciśnieniu. Spuść powietrze i napompuj ponownie, może coś się ruszy. Przyjrzyj się też czy na 100% siedzi dobrze na obręczy, bo jeżeli tak, to spuszczanie powietrza nic nie da bo sama opona może być zdeformowana. Na oponie szosowej niestety widać każdą niedoskonałość.

Napisano

Oponę zdjąłem,przeczysciłem,rant w feldze tez przeczyscilem-napompowalem nabojem i wskoczyla.następnie spuscilem powietrze i słychac jak "wyskakuje"-to normalne?na yt widzialem ze spuszcza się powietrze zeby nalac mleczka i juz normalną pompką pujdzie a u mnie du..

Słyszalem ze do nowych rowerów wsadza się czasami gorsze opony?u mnie bicie nie jest jakies straszne ale...?

Napisano

No niestety-okazalo się ze to wina opony-trudno pojezdze zobacze.

Mam jeszcze jedno pytanie.

Co warto wozic ze sobą w razie gdyby mleczko zawiodło?Mam pompkę na nabój co2 ale słyszalem ze z mleczkiem moze byc problem po uzyciu co2?

Czy warto przy szosówce wozic taki zestaw naprawczy tubeless(tzn te sznureczki)-czy lepiej normalną dętke?

Szykuje jakąś dłuższą jazde i boję się troche a wolał bym byc przygotowany!

Napisano

Ja też miałem GIANT z mlekiem. Wylałem wyczyściłem i założyłem dętki + zapas. Już dwukrotnie złapałem kapcia. Wymiana dętki i jazda, zwłaszcza jak jedziesz jak ja 50km od domu. Wymieniłem opony 28C na 25C. Oryginalne opony to ciężko zdjąć i założyć, dlatego założyłem Vittoria.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...