Akossik Napisano 30 Listopada 2019 Napisano 30 Listopada 2019 Witam Od jakiegoś czasu rozważałem zakup roweru przełajowego. W zasadzie zdecydowany jestem na model Merida Cyclo Cross 100 a związku z tym, że zakupu dokonałbym przez Internet- nie mam możliwości przymiarki roweru. Mam 172cm wzrostu i rozważam zakup rozmiaru S (50- długość ramy 52,5 cm) lub S/M (52- długość ramy 54 cm). Według tabeli producenta pasowałby i ten i ten przy czym byłaby to górna granica dla mniejszego rozmiaru, ale czy w przełaju ciut mniejszy rozmiar nie jest właśnie lepszy? Wklejam link do strony producenta, jest też podana tam dokładna geometria: https://www.merida-bikes.com/pl-pl/bike/129/cyclo-cross-100 Chętnie przyjmę też jakiekolwiek opinie (zwłaszcza negatywne ) na temat tego roweru. Czytałem, że wadą są przede wszystkim słabe hamulce, ale moje zastosowanie będzie mocno rekreacyjne więc to chyba nie aż taki minus. Porównywałem go z Krossem Vento CX 2 i w zasadzie po za sztywnymi osiami (Kross ma) niczym się nie różnią, a wyglądałem zdecydowanie dla mnie wygrywa Merida. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi