Elfidel Napisano 5 Listopada 2019 Napisano 5 Listopada 2019 Witam czy możecie mi wytłumaczyć te rozmiarówki taka rama np cuba reaction hpa 29 cali ma rozmiar 17 (wysokość rury podsiodłowe 420 mm)który jest za mały podobno a następny wymiar to 19 (wysokość rury podsiodłowe470)cali który jest za duży mam 176 cm 81 cm przekrok nie ma rozmiaru 18 który byłby idealny przy kołach 29 pozostaje rama z kołami 27,5 wtedy rozmiarówka ma 18 cali mozecie mi powiedzieć czy o jaka wielkość ramy z kołami 29 cali jest odpowiednia do mojego wzrostu czy muszę szukać tylko i wyłącznie 27,5 cali ?
Sabarolus Napisano 5 Listopada 2019 Napisano 5 Listopada 2019 Bardzo mozliwe, że rozmiarówka Cuba nie jest dla Ciebie. A jaki jest reach i pozioma długość w tych dwóch rozmiarach? Druga rzecz - długość podsiodłówki nie zawsze ma tak bezposrednie przelożenie na przekrok. Kwestia jeszcze gdzie górna rura łączy się z podsiodłowka. Może być tak jak w nowych Giantach XTC, gdzie w zasadzie podsiodlowka juz nie wystaje ponad rure gorna, badz niewiele, a moze byc jak w Treku X-Calibrze. Masz możliwość przymiarki?
Elfidel Napisano 5 Listopada 2019 Autor Napisano 5 Listopada 2019 Niestety nie mam możliwości przymiarki a jaka powinna być długość tej górnej rury ? Np w moim starym stumpjumper na rurkach cro mol mam rurę podsiodłowa 46 cm a ta rura górna to 60 i jeździ się super wygodnie
Sabarolus Napisano 5 Listopada 2019 Napisano 5 Listopada 2019 to jaka powinna być to też po części preferncje. Przy Twoim wzroście te 600mm to byłoby w sam raz, może kapkę więcej. Zależy jeszcze jaką pozycje preferujesz. Cube są raczej dość krótkie. 600mm górnej rury ma bodajże Scott Scale 950 np.
Rekomendowane odpowiedzi