Puma71 Napisano 2 Sierpnia 2019 Napisano 2 Sierpnia 2019 Kończę składać rower po totalnej renowacji (pisałem wcześniej) i stanąłem w miejscu... I to na czynności teoretycznie podstawowej, bo chodzi o nowe linki przerzutek. Manetki są obrotowe na rękojeści - Sachs. Żeby się dostać do linki, to trzeba to całe ustrojstwo rozkręcić - całą manetkę. Części w środku niby mało. Obejma na kierownicy, na nią się zakłada taką gumę + prowadnica linki, przycisk blokady i 2 części obudowy. Po rozkręceniu na wszelki wypadek spróbowałem poskładać to do kupy i wtedy się udało. Ale było kilka tygodni przerwy... I teraz się już drugi dzień męczę ze złożeniem tego i nie działa. Albo kręci się luźno, albo ładnie przerzuca, ale tylko w jedną stronę, albo w ogóle nie da się ruszyć. Nie wiem, gdzie popełniam błąd. Czy gdzieś można jeszcze znaleźć schemat takich manetek? Szukałem w necie, ale bez skutku. A może ktoś ma z tym doświadczenie i potrafi opisać proces składania? Manetki wyglądają tak, jak na zdjęciu.
Puma71 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Napisano 3 Sierpnia 2019 Dobra. Temat nieaktualny. Dzisiaj wstałem, podszedłem do roweru i po prostu to zrobiłem. Wszystko działa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.