tomson623 Napisano 10 Czerwca 2019 Napisano 10 Czerwca 2019 Cześć! Miło mi Was poznać, to mój pierwszy post i jako że coraz więcej czasu spędzam na rowerze to i tutaj będę bywał częściej. Sprawa wygląda tak że gwint od plastikowej miski łożyska suportu shimano sie zjechał i musiałem go chamsko wyrwać. Niestety zapomniałem jak bardzo miękkie są gwinty i pierwsze 2 rzędy są w kilku miejscach uszkodzone. Podejrzewam, że próba wkręcenia nowej miski plastikowej albo się nie powiedzie, albo zostanie ona uszkodzona. Gwint jest po nie napędowej stronie i jest odwrotny. Czy są jakieś narzędzia dostępne amatorom aby taki gwint poprawić? Co polecacie w takiej sytuacji?
SoloTM Napisano 10 Czerwca 2019 Napisano 10 Czerwca 2019 Jeśli nowa miska nie złapie gwintu przy wkręcaniu to trzeba będzie znaleźć serwis rowerowy ( jakikolwiek - podzwonić popytać ) który ma gwintowniki do mufy. 2 min roboty i po kłopocie. Jeśli jednak nowa miska gwint załapie ( co nie jest wykluczone ) to nic nie musisz robić. https://rowerplus.pl/37760-thickbox_default/kovys-32001-gwintownik-mufy-suportu-bsa.jpg /edit Tylko nie wkręcaj na siłę, musi wejść prosto. I pod właściwym kątem.
tomson623 Napisano 29 Czerwca 2019 Autor Napisano 29 Czerwca 2019 Dzięki! Niestety nie wchodzi, a że jest to ta plastokowa nakrętka to łatwo ją uszkodzić, skontaktuję się z serwisem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.