Skocz do zawartości

[do 2000 zł] Rower fitness na miasto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów,

poszukuję roweru, którym w zależności od pogody i chęci mógłbym pojechać do pracy (20 km w dwie strony) oraz czasami pojeździć rekreacyjnie. W tych pieniądzach wiele oczekiwać niby nie mogę, ale chciałbym rower stosunkowo lekki i z możliwie dobrym osprzętem, czyli po prostu takim, którym lekko i przyjemnie będzie mi się jeździło. Nie zależy mi na markowej ramie, dlatego nie boję się takich producentów jak lazaro czy kands. Chodzi mi o znalezienie najlepszego stosunku cena/to co dostaję. Moje parametry to 184 cm wzrostu i 78 kg, do krocza ~85 cm. Dodam tylko jeszcze, że te ~2000 tysiące złotych to zdecydowanie górna granica, ale jeśli zdecydowanie warto będzie dołożyć do tych 2000 to dam się przekonać.

Po wielu godzinach rozglądania się i czytania forum, mam na razie takich kandydatów:

LAZARO AERO V3 - na + osprzęt i cena, na - waga i czytałem że czasami mocno pochylona, niewygodna pozycja 

Romet Mistral City - na + lżejszy od lazaro, cena, błotniki i światła w zestawie, na - chyba trochę gorszy osprzęt względem aero v3

Marin Muirwoods 29er - (nie wiem czy rama XL będzie dla mnie dobra, ale chyba tak) poza tym za wiele też o nim nie wiem, hydrauliczne hamulce wyglądają fajnie

Każda opinia będzie cenna, a pytanie brzmi, co wybrać? Coś z tej listy, a może jest jakiś inny model który przebija te wymienione?

Napisano

Podbijam, bo trochę uległy zmianie moje predyspozycje. Mianowicie jakieś większe wypady po szosie też będą, może nawet będą dominowały. Marin da radę, czy szukać czegoś z barankiem? Czy do 2k nic lepszego nie znajdę? 

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...