kraken112 Napisano 1 Maja 2019 Napisano 1 Maja 2019 Witam wszystkich forumowiczów, poszukuję roweru, którym w zależności od pogody i chęci mógłbym pojechać do pracy (20 km w dwie strony) oraz czasami pojeździć rekreacyjnie. W tych pieniądzach wiele oczekiwać niby nie mogę, ale chciałbym rower stosunkowo lekki i z możliwie dobrym osprzętem, czyli po prostu takim, którym lekko i przyjemnie będzie mi się jeździło. Nie zależy mi na markowej ramie, dlatego nie boję się takich producentów jak lazaro czy kands. Chodzi mi o znalezienie najlepszego stosunku cena/to co dostaję. Moje parametry to 184 cm wzrostu i 78 kg, do krocza ~85 cm. Dodam tylko jeszcze, że te ~2000 tysiące złotych to zdecydowanie górna granica, ale jeśli zdecydowanie warto będzie dołożyć do tych 2000 to dam się przekonać. Po wielu godzinach rozglądania się i czytania forum, mam na razie takich kandydatów: LAZARO AERO V3 - na + osprzęt i cena, na - waga i czytałem że czasami mocno pochylona, niewygodna pozycja Romet Mistral City - na + lżejszy od lazaro, cena, błotniki i światła w zestawie, na - chyba trochę gorszy osprzęt względem aero v3 Marin Muirwoods 29er - (nie wiem czy rama XL będzie dla mnie dobra, ale chyba tak) poza tym za wiele też o nim nie wiem, hydrauliczne hamulce wyglądają fajnie Każda opinia będzie cenna, a pytanie brzmi, co wybrać? Coś z tej listy, a może jest jakiś inny model który przebija te wymienione?
kraken112 Napisano 5 Maja 2019 Autor Napisano 5 Maja 2019 Podbijam, bo trochę uległy zmianie moje predyspozycje. Mianowicie jakieś większe wypady po szosie też będą, może nawet będą dominowały. Marin da radę, czy szukać czegoś z barankiem? Czy do 2k nic lepszego nie znajdę?
viraaj Napisano 23 Maja 2019 Napisano 23 Maja 2019 @kraken112 poszukaj czegoś z barankiem np https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-500-id_8377759.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.