Skocz do zawartości

['Nowa Kaseta i Łańcuch] regulacja'.

DeeDee273

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wymieniłem sobie kasetę i łańcuch na nowe, łańcuch muszę skrócić to jest pewne bo jest za długi, tylko nie wiem co jest grane z takim tykaniem przy jeździe to znaczy jak kręcę korbą to jest takie tyk tyk tyk, czy jest możliwe, że jest źle ustawiona przerzutka przy starej kasecie i łańcuchu też to miało miejsce tylko jak by mniej dźwięk ten przypomina tarcie o metal. Mam jeszcze drugie pytanie bo nie chciałem tworzyć nowego tematu chodzi o tylni hamulec mam jakiś tam tani za 20 zł szczękowy gdyż rama z tyłu nie posiada pinów na V - brake, ponieważ jest to rama od roweru crossowego Kellys Cobe Night przystosowana do hamulców hydraulicznych i ma tylko mocowanie na hamulec szosowy lub hydrauliczny i moje pytanie jest takie czy z tak tanim hamulcem szczękowym da się coś zrobić wyregulować czy raczej trzeba będzie kupić droższy z długimi ramionami, bo z krótkimi ramionami nie pasuje bo bym musiał mieć chyba obręcze 29 cali,  czy taki hamulec podobnie hamuje do V-brake? Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...