Meche1 Napisano 1 Maja 2019 Napisano 1 Maja 2019 Część, zastanawia mnie luz na śrubie mocującej przerzutkę do haka. Pacjent to nowy, nigdy nieużywany nx eagle 12s. Może ktoś się wypowiedzieć czy jest to normalne zjawisko. https://youtu.be/TjMkpG3Qf5Q
bargoraj90 Napisano 8 Maja 2019 Napisano 8 Maja 2019 Cześć, mam to samo. Napęd przed chwilą wyjęty z pudełka Edit: Sprawdź dokręcenie samego haka do ramy. U mnie w nowej ramie nie był dokręcony dostatecznie i luz całkowity był jeszcze większy
Sabarolus Napisano 9 Maja 2019 Napisano 9 Maja 2019 Dla GXa i NXa to normalne. Tej "ciekawej" funkcjonalności pozbawiony jest dopiero X01 i XX1.
Meche1 Napisano 15 Maja 2019 Autor Napisano 15 Maja 2019 Wracając do tematu, luz wyeliminowałem podkładka z grubej folii(0.3mm)pomiędzy czołem obejmy śruby a łbem śruby mocującej przerzutkę do haka, przerzutka obraca się na śrubie swobodnie ale bez luzu na boki, folia pewnie kiedyś się zużyje ale żaden problem wymieniać nawet i co pół roku. Swobodny luz prawo-lewo wózka został wyeliminowany, bez problemu wyregulowałem przerzutkę, działa bez zarzutu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.