Skocz do zawartości

[przerzutka przednia] regulacja z 3x na 2x

Bruno824

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Ostatnio zmieniłem napęd z 3x9 na 2x9, wszystko zostało tak jak było tylko korbę wymieniłem i wyregulowalem odpowiednio. Na blacie bez problemu wszystkich działa na 2 ostatnich biegach łańcuch zaczyna obcierać przerzutkę jednak mogę trymowac i wychylać przerzutkę  i wszystko jest okej. Problem mam gdy zrzucę na mniejszy blat, przerzutka działa jak należy  jednak ostanie 4 biegi ociera już o łańcuch:/ czy to przez to ze nie mam dedykowanej przerzutki 2 rządowej i manetki? Czy zmiana przerzutki bądź manetki tu pomoże ? Czy da się coś z tym zrobić? 

Napisano

Przerzutka dedykowana do 3x9 może sprawiać problem z ocieraniem przy skrajnych przełożeniach. Zmiana łańcucha na 10s może trochę pomóc. Manetka nie ma nic do tego. Przerzutka jak najbardziej , tylko pytanie czy znajdziesz taką która obsługuje aktualne stopniowanie.

Napisano

Z przodu mam 50x34 a z tylu 14-25. Jeśli bym znalazł przerzutkę przednia pasująca do tego przełożenia jest szansa ze będzie to działać jak należy ? Te aktualne przerzutki nie będą się nadawać do tego napędu ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...