Skocz do zawartości

[do 1500] mtb po mieście + wypad do lasu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. 

Jaki rower polecacie do jazdy po mieście plus wyskoki do lasu, na ścieżki. 

Jeździłem na rowerze kolegi btwin520 z kołami 27.5 cala i był spoko ale innym razem udało mi się pojeździć rowerem cube 29 cali i był dla mnie lepszy ze względu na większe koła. 

88kg 184cm 

bedzie to mój pierwszy rower, co polecacie?

Napisano

A między tymi dwoma rowerami jaka jest zasadnicza różnica? Widzę w jednym hydrauliczne hamulce w drugim mechaniczne, odczuwa się to?

jeszcze pytanie odnośnie ramy. Znalazłem gdzieś ze rozmiar L odpowiada ramie 21" i wzrostowi 175-177 a ja mam 184cm. Jak to dopasować? 

Jestem całkowicie zielony w temacie dlatego pytam tu zamiast iść do "fachowca" ze sklepu

Napisano

Rama ramie nierówna, bez przymiarki (lub znajomości geometrii) możesz popełnić błąd -  więc pytanie powinno być "rower (tu model) jaki rozmiar na wzrost 184 i przekrok (tu zmierz i wpisz :) )? "

Obstawiałbym 20" (lub literowy odpowiednik), a jeśli nie występuje to raczej 19 niż 21. (Oczywiście zakładając koło 29" )

Pytanie również ile będzie w twojej jeździe "terenu" i jak mocno "uterenowionego" - czyli ocena prawdopodobieństwa walnięcia klejnotami przy większej ramie w sytuacji krytycznej ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...