christop Napisano 29 Marca 2019 Napisano 29 Marca 2019 Witam Potrzebuję pomocy. Założyłem sobie rower roboczy, w ktorym mam korbę sora dedykowaną do napedu 3x9. Kasetę również mam 9 rzędową. Problem polega na tym, że nie wiem jaką kupić manetkę. Chcialem nabyć XT SL-M770, ale ciężko dostać, a by pasowała do drugiej manetki. Ogolnie już do napedow 3x9 coraz ciężej znaleźć w miare fajne komponenty. Myślałem zeby kupic manetke SLX SL-M660 lub SL-M670. Które są do 3 biegów, ale w wielu miejscach sprawdziłem i wszedzie podawane jest, że jest to manetka do napedu 3x10. W zwiazku z tym nie wiem co robić? Jednak napęd 10 rzędowy ma węższy łańcuch, a może też odległość miedzy zebatkami na korbie też jest różna? Chciałbym założyć to żeby ładnie chodziło, a za razem nie było jakąś tandetą i oczywiście cena też ma znacznie, bo 100 to maksymalnie co mogę dać, bo bedzie to mój trzeci rower na dojazdy do pracy, czy na zakupy.
SoloTM Napisano 29 Marca 2019 Napisano 29 Marca 2019 Możesz brać lewą manetkę od 3x10 tak samo jak od 3x9 i 3x8. Nawet 3x7. Kup coś co kolorystycznie pasuje i ma podobne wygięcie ( np. jeśli masz hamulce tarczowe specyficzne - klamkę ) .
christop Napisano 30 Marca 2019 Autor Napisano 30 Marca 2019 Rozumiem, dzięki za informację. Czyli każda manetka 3 biegowa, ma dokładnie taki sam skok linki?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.