misterecko Napisano 24 Marca 2019 Napisano 24 Marca 2019 Witam. Posiadam rower crossowy, jazda 95 % asfalt z reguły po płaskim ale trafiają się i znaczne podjazdy w okolicy. Planuję zmienić napęd z 3x9 na 2x9. Obecnie posiadam korbę FC TY 701 48 38 28, z dużego blatu praktycznie nie korzystam. Padł mi suport a i korba nadaje się już do zmiany w związku z tym myślę o wymianie na coś lepszego i mój wybór padł na FC M4050 b2 https://bike.shimano.com/pl-PL/product/component/alivio-m4000/FC-M4050-B2.html akurat konfiguracja 36x22 mi pasuje bo będę mógł wykorzystać cały zakres kasety. Gdzieś trafiłem na post z informacją iż ta korba jest przeznaczona do napędów z technologią boost i dlatego ma przesuniętą linię łańcucha o 3mm. I teraz mam zagwozdkę czy podejdzie to do mojego napędu. Kasetę mam HG 400 11-32, przerzutki Alivio RD m4000 i FD T4000 klamkomanetki ST M4000. W tej chwili linię łańcucha mam 48mm i mając z przodu na środkowej tarczy jak dam na kasecie 8 lub 9 to łańcuch mi ociera o wodzik przedniej zmieniarki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.