Skocz do zawartości

[kaseta] sunrace 10rz 40t, 3x10

Reick

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam rower do wszystkiego: w góry i do przejechania +200 km po założeniu wąskich opon. Przerzutka  RD - M781, kaseta 10x 11-36, z przodu 3x 24-34-42. Chciałem wypróbować kasetę sunrace 10 rz 11-40. Czy to ma szansę zadziałać! Zależałoby mi na zachowaniu  3 tarcz z przodu ze względu na wspomniane uniwersalne zastosowanie. Czy będę w stanie tak wyregulować przerzutkę, żeby wrzucać 42x11, i 24x 40? Dziękuję.

Napisano

Bo zawodnik na tyle cieńki, że czazem życzył sobie "bardziej miękko" przy 24x36, a w niektórych przypadkach 34x11 bywa za miękko.

Napisano
3 godziny temu, Reick napisał:

a w niektórych przypadkach 34x11 bywa za miękko.

No to na takie przypadki masz jeszcze 42 z przodu...

Kasety 11-40 i 11-42 Sunrace pod 10 biegów maja kiepskie stopniowanie więc nie ma to większego sensu. No chyba że nie będzie Ci to przeszkadzać. 

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Pokusiłem się i spróbowałem. Działa wbrew teorii w pełnym zakresie. Oczywiście duża z przodu, duża z tyłu tylko w celu udowodnienia, że działa, hałas łańcucha na takim przekosie ogromny. Komuś kto jeździ amatorsko mtb i chce mieć "bieg odpoczynkowy" oraz na wąskich oponach chce czasem zjechać 70km/h można polecić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...