Skocz do zawartości

[suport] korba m770 xt 3x9

Szymszon90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem od kolegi adamdi2 korbę xt m770 z naszego forum. W zestawia miał być suport i owszem był - zajechany plastikowy fsa. W związku z tym muszę dokupić nowy. Jakie oznaczenie ma oryginalny suport do tej korby? Sm bb52, sm bb 70, czy coś innego? 

Napisano

HT2 jest kompatybilne ze wszystkimi dostępnymi suportami Shimano MTB.

Napisano

SM-BB70 nowego typu jest nieco mniejszy i podobno ma inne łożyska niż model 52. Do wkręcenia misek potrzebujesz adaptera który jest w zestawia. Natomiast jak ja się przekonałem, adapter nie pasuje do wszystkich kluczy. 

Napisano

Ile kilometrów robisz rocznie? W jakich warunkach?

Napisano

500-600 km? To nie jest dystans przy jakim powinieneś się martwić o wytrzymałość jakiegokolwiek z komponentów.

W takim wypadku, nawet najtańszy suport od Shimano starczy Ci na wieki. Ja zrobiłem na BB52 3300km w jeden sezon i przy demontażu był jak nowy.

Napisano

Będzie pasował.

Jaki masz klucz do misek? Adapter z zestawu pasuje do oryginalnego klucza Shimano, ale np do Bitul już nie.

Napisano

Jeszcze jedno pytanie do tematu. Stan korby która przyszła ok? Mam nowy praktycznie łańcuch campa c9 i kasete xt założoną, przejechały może ze 100km. Nie będzie potrzeby wymiany blatów? 

IMG_2838.JPG

To ten xt m770 na moje oko wygląda ok

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...