Skocz do zawartości

[Amortyzator] Amortyzator do 450 zł.

LeSiuuu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam zamiar kupić sobie nowy amortyzator, ponieważ mój xct już prosi się o wymianę. Problem leży w tym, że nie wiem jaki amortyzator wybrać. Mam mały budżet, ok.400-450 zł. Mam zamiar wykorzystywać go do ostrzejszego xc, trailu i czasami do latania niedużych hopek. Mam na oku takie amortyzatory:

https://www.olx.pl/oferta/rock-shox-recon-silver-tk-26-100mm-fox-marzocchi-dj-stunt-fr-dirt-CID767-IDxbVLz.html#86526fb401                                                                          

https://www.olx.pl/oferta/amortyzator-marzocchi-dj3-32-mm-fox-rock-shox-sr-suntour-CID767-IDx1pGm.html#06ae7700b2

Trzecim amorem jest rst aerial, mogę go kupić od znajomego.

Który z tych amortyzatorów będzie miał najlepszy stosunek cena/jakość i który będzie najlepszy do moich zastosowań? Z chcęcią zobaczę także wasze propozycję, ale dodam, że rura sterowa musi być 1.1/8.

Napisano

Nie ma czegoś takiego jak ostrzejsze XC. XC to XC.

Hopek Recon nie wytrzyma, bo to nie jest sprzęt do takiej jazdy. Trail? Jak można uprawiać Trail?

Napisano
23 minuty temu, skom25 napisał:

Nie ma czegoś takiego jak ostrzejsze XC. XC to XC.

Hopek Recon nie wytrzyma, bo to nie jest sprzęt do takiej jazdy. Trail? Jak można uprawiać Trail?

Źle się wyraziłem ;)

Chodziło mi o taki mieszany styl jazdy, czasami jeżdzę na spokojnych ścieżkach, a czasami lubię wybrać się na bardziej wymagającą trasę.

Napisano

To w takim budżecie może być ciężko znaleźć cokolwiek sensownego, nie wiem czy coś znajdziesz. Jeżeli chodzi o Rock Shox to ja osobiście nie brałbym pod uwagę nic gorszego niż Recon Gold. Jeżeli chodzi o Suntour to szukałbym starszego Epicona, ewentualnie nowszego Raidona. 

Tyle że znowu, obydwa te amortyzatory są przeznaczone do amatorskiego XC i niczego więcej.

Jak nie masz kasy to idź w sztywny widelec. Trzeba zmienić styl jazdy ale zabawa jest naprawdę dobra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...