TommyMasta Napisano 12 Listopada 2018 Napisano 12 Listopada 2018 Hej Wszystkim! Decyduję się na umieszczenie tego tematu tutaj, ponieważ wydaje mi się, że wśród szosowców używanie trenażerów jest dość powszechne i znajdą się osoby, które będą w stanie odpowiedzieć na moje pytanie. W celu urozmaicenia treningu podczas zimy, poważnie zastanawiam zastanawiam się nad zakupem trenażera Tacx Flux Smart. Planowałem używać go z moim Domane S 5 Disc, który nie posiada szybkozamykacza, lecz sztywną oś przelotową 142x12mm. Moje pytanie brzmi - czy trenażer będzie kompatybilny z tym rowerem, czy może trzeba dokupić jakieś zaciski itp? Miał ktoś do czynienia z podobnym problemem? Trenażer: https://www.decathlon.pl/trenaer-flux-smart-id_8534451.html Jakie ogólnie macie doświadczenie z używania trenażera smart + aplikacji zwift? Fajna zabawa? Będę wdzięczny za wszystkie opinie!
rodszyld69 Napisano 13 Listopada 2018 Napisano 13 Listopada 2018 12 godzin temu, TommyMasta napisał: Będę wdzięczny za wszystkie opinie! Nie mam doświadczenia z tym trenażerem, ale znalazłem recenzję o nim
TommyMasta Napisano 13 Listopada 2018 Autor Napisano 13 Listopada 2018 Dzięki! Recenzja odpowiada na jedno z moich pytań: "a po zakupie odpowiedniej przejściówki (za 189 złotych) także z rowerami z osiami sztywnymi o rozmiarze 142×12 mm (z hamulcami tarczowymi). " Czyli trzeba nabyć dodatkowy zacisk.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.