Skocz do zawartości

[3000zł] Używany MTB,

Republikanin1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam 185cm wzrostu i 80kg wagi. Wiadomo w takim wypadku, że minimalny rozmiar ramy to 19 cali.

Od pewnego czasu planuje kupić rower, przegladając forum doszedłem do wniosku, że w tej kwocie najrozsądniej kupić po prostu rower używany. Udałem się do pobliskiego sklepu, gdzie Pani doradziła mi, że najlepszym wyborem będzie MTB, gdyż można założyć po prostu węższą opone i będzie znacznie bardziej uniwersalny niż rower crossowy. Tereny po których będe się poruszał to 60% miasto, 40% Jura Krakowsko-Czestochowska z lekkimi zjazdami. W związku z tym, mam kilka pytań:

- Czy warto kupować rower na Kasecie 11rzędowej? Z tego co mnie informowano w sklepie, kaseta 11 rzędowa dość szybko się zużywa oraz jest dwa razy droższa niż 10 rzedowa.

- Z jakim amortyzatorem kupować? Przeglądając ogłoszenia, już od jakiegoś czasu widziałem że w tej cenie można kupić nawet na RC Reba, opłaca się więc celować w niższe modele jak Recon? 

- Wiadomo, że rower złożony na RC Reba, raczej był składany przez kogoś kto się zna i na nim jeżdził. Jakie są więc szanse, że rower nie jest mocno wyeksploatowany? 

- Na jakiej minimalnej grupie osprzętu warto szukać roweru?

Czego wy szukalibyście w tej cenie? Chętnie usłyszę każdą propozycje.

Dodam, że rower odbiorę osobiśćie ze sprawdzeniem w serwisie na miejscu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...