plastikowy Napisano 6 Października 2018 Napisano 6 Października 2018 Witam Was! To mój pierwszy wpis na forum; zajawkę na budowę roweru złapałem niedawno i jestem na początku drogi do budowy roweru wspomaganego elektrycznie, mam rower Gary Fisher Sugar 3 z napędem w stanie agonalnym, przerzutki Shimano XT 3x9 (chcę zostawić) przód - 44/32/22 ( połamane niektóre zęby dużego blatu) tył - od 11 do 34 korba 3 częściowa FC-M751 175mm suport Octalink V2 BSA 73mm ( przycina się lekko) nie jestem pewien stanu tylnej kasety, może się jeszcze nada chciałbym wymienić korbę i suport tak by w przyszłości zamontować czujnik PAS; w załączniku na 4 stronie jest napisane jak powinna wyglądać dolna zębatka - powinna być wklęsła a suport na kwadrat. Mam gorącą prośbę o pomoc w dobraniu budżetowych elementów systemu - korba może być second hand póki co mam coś takiego: SHIMANO FC M2000 ALTUS KORBA KWADRAT 40x30x22 3x9 trochę mniej zębów ... przeszkadza to w czymś? wydaje mi się, że o czymś mogę nie wiedzieć w kwestii odległości zębatek od ramy albo czymś podobnym... stąd mój post z góry dzięki! montaz.pdf
Mod Team michuuu Napisano 6 Października 2018 Mod Team Napisano 6 Października 2018 18 minut temu, plastikowy napisał: nie jestem pewien stanu tylnej kasety, może się jeszcze nada Jak napęd jest w stanie agonalnym to się nada na złom. Jak łańcuch jest też podły to szkoda nowej korby.
plastikowy Napisano 6 Października 2018 Autor Napisano 6 Października 2018 Zgadza się łańcucha nawet nie mierzyłem, wyglada podle... ale kaseta stalowa i dość zdrowo wyglada po przetarciu
plastikowy Napisano 7 Października 2018 Autor Napisano 7 Października 2018 Poczytałem wątek o ocenie stanu m.in. kaset i już wiem że trzeba patrzeć na najmniejsza zębatkę - moja powinna jeszcze dać radę. W wyżej wymieniomym wątku polecany jest łańcuch KMC X9.73 na który już się nastawiłem co moglibyście polecić z suportów? Jakia powinna być jego długość do korby M2000?
Mod Team michuuu Napisano 7 Października 2018 Mod Team Napisano 7 Października 2018 8 minut temu, plastikowy napisał: akia powinna być jego długość do korby M2000? 122,5 Leń jesteś.
plastikowy Napisano 8 Października 2018 Autor Napisano 8 Października 2018 19 godzin temu, michuuu napisał: Leń jesteś. Niestety masz rację ... wystarczyło wejść na stronę producenta ... sorry znalazłem trochę bardziej dopasowaną korbę w podobnej cenie SHIMANO FC-M371 44x32x22 9rzędowa 175mm z tyłu mam obecnie kasetę CS HG50-9 nie mogę zmierzyć jej długość by określić chainline póki co... a obecna korba FC-M751 ma Q factor 174,8 mm i chainline 47,5 mm nowa korba FC-M371 ma Q factor 180,5 mm i chainline 50mm czy tak może być ? mostek takiej samej szerokości jak wcześniej; producent zaleca BB-UN26 myślę bardziej o NECO B-920AL
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.