Skocz do zawartości

[kaseta] slx m7000, środek kasety - problem

Bruno824

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.  Posiadam naped 1x10 kaseta sunrace 11-46 przerzutka slx m7000 korba deore m590 przerobiona na 1x 32T. Mianowicie mam taki problem, że w środkowej części kasety  (licząc od dolnych zębatek to z 6 na 7) podczas wrzucania z mniejszej koronki na większą przerzutka nie zawsze wrzuca ten bieg raz wrzuca płynnie a raz chrobocze i probuje zaczepić się o ząbki następnego biegu jednak nie jest to tak płynnie jak na pozostałych przełożeniach. Probowalem już troszkę regulować za pomocą naciągu linki jednak gdy naciągnąłem bardziej to po prostu na pozostałych przełożeniach łańcuch chrobotał o kolejna zębatkę. Nie wiem co może być tego przyczyna skoro na pozostałych biegach wszystko działa wzorowo. Jak na razie gdy jestem w sytuacji gdy próbuje wrzucić ten bieg i nie wskakuje to dociskam minimalnie manetkę i pomagam łańcuchowi wskoczyć, ale nie ukrywam, ze chciałbym aby to chodziło tak jak na pozostałych przełożeniach. Miał ktoś podobny problem? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...