tabakook Napisano 28 Sierpnia 2018 Napisano 28 Sierpnia 2018 Witam W tamtym roku zakupiłem rower gazelle z ww. Przerzutka i Piasta nexus 7. Ostatnio zaczęła szwankować manetka od zmiany przełożeń- po rozkręceniu okazało się, że przy próbie zmiany biegu linka wchodzi pod biały plastik ze ząbkami co powoduje samoczynne zmianę przełożeń i blokowanie się linki. Pytanie czy jest sens to naprawiać czy kupić jakąś inną manetka? Co polecacie do nexus 7 w rozsądnej cenie. Posiadanego przeze mnie modelu nigdzie nie znalazłem w internecie W załączeniu zdjecia
Gość Napisano 28 Sierpnia 2018 Napisano 28 Sierpnia 2018 O ile mnie wzrok nie byli to ta linka jest jakby poszarpana. Jeśli mam rację to zacznij od jej wymiany. Czasem jednak w tej manetce potrafi się zużyć ten plastik i całość się kantuje i jest taki objaw jak opisujesz. Wydaje mi się że mam taką nową, nie używaną.
tabakook Napisano 28 Sierpnia 2018 Autor Napisano 28 Sierpnia 2018 Linka na pewno też do wymiany, gdyż rzeczywiście jest poszarpana. Dla mnie ta linka jest w dziwny sposób poprowadzona - nie ma żadnego rowka prowadzacego czy coś tylko jeździ po tym białym plastiku... Pytanie czy ta klamkomanetke można oddzielić od hamulca i dołożyć jakaś inna sama manetkę ? Co polecacie w rozsądnej cenie? Posiadasz cala klamkomanetke? Ile bys sobie życzył ?
Gość Napisano 28 Sierpnia 2018 Napisano 28 Sierpnia 2018 Jednak nową mam do ósemki. Siódemkę mam używaną. (foto) Możesz podpatrzyć jak u mnie w środku wygląda. Choć tam raczej niewiele widać. Mogę ją za 30 zł oddać, tyle że ma podrapaną pokrywkę. Jak masz w swojej ładną to można przełożyć i będzie ok. Ewentualnie zawsze można gripa odciąć i wstawić samą klamkę, plus nową manetkę. Kosztuje coś koło 45zł o ile mnie pamięć nie myli. Po odcięciu gripa, nie zapomnij wrzucić foto w zakładkę "Druciarstwo"
tabakook Napisano 30 Sierpnia 2018 Autor Napisano 30 Sierpnia 2018 ARTURROSS15 czy wyatawiłbyś tą klamkomanetke gdzieś na portalu aukcyjnym czy jak to widzisz z wysyłką?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.