Skocz do zawartości

[Przerzutka przednia] Shimano sb7s45 nexus 7 - problem z linką

tabakook

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

W tamtym roku zakupiłem rower gazelle z ww. Przerzutka i Piasta nexus 7. Ostatnio zaczęła szwankować manetka od zmiany przełożeń- po rozkręceniu okazało się, że przy próbie zmiany biegu linka wchodzi pod biały plastik ze ząbkami co powoduje samoczynne zmianę przełożeń i blokowanie się linki. Pytanie czy jest sens to naprawiać czy kupić jakąś inną manetka? Co polecacie do nexus 7 w rozsądnej cenie. Posiadanego przeze mnie modelu nigdzie nie znalazłem w internecie

W załączeniu zdjecia

12746243_20180827_144428.jpg

12746241_20180827_144442.jpg

12746242_20180827_143937.jpg

Napisano

O ile mnie wzrok nie byli to ta linka jest jakby poszarpana. Jeśli mam rację to zacznij od jej wymiany.  Czasem jednak w tej manetce potrafi się zużyć ten plastik i całość się kantuje i jest taki objaw jak opisujesz.  

Wydaje mi się że mam taką nową, nie używaną. 

Napisano

Linka na pewno też do wymiany, gdyż rzeczywiście jest poszarpana. Dla mnie ta linka jest w dziwny sposób poprowadzona - nie ma żadnego rowka prowadzacego czy coś tylko jeździ po tym białym plastiku... 

Pytanie czy ta klamkomanetke  można oddzielić od hamulca i dołożyć jakaś inna sama  manetkę ?

Co polecacie w rozsądnej cenie?

Posiadasz cala klamkomanetke? Ile bys sobie życzył ?

Napisano

Jednak nową mam do ósemki. Siódemkę mam używaną. (foto) Możesz podpatrzyć jak u mnie w środku wygląda. Choć tam raczej niewiele widać. Mogę ją za 30 zł oddać, tyle że ma podrapaną pokrywkę. Jak masz w swojej ładną to można przełożyć i będzie ok. 

Ewentualnie zawsze można gripa odciąć i wstawić samą klamkę, plus nową manetkę. Kosztuje coś koło 45zł o ile mnie pamięć nie myli. 

Po odcięciu gripa, nie zapomnij wrzucić foto w zakładkę "Druciarstwo" :) 

IMG_20180828_155424.jpg

manetka.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...