Skocz do zawartości

[do 2500zł] gravel/szosa

keraaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zwracam sie do was z prosba o pomoc.

Moze opisze w „skrocie” moj dylemat ( przepraszam za brak polskich liter)

Po przeczytaniu tysiacy wpisow na forum oraz po analizie terenu na ktory mieszkam oraz moich preferencji chcialbym posiadac Gravela.

Bardzo podoba mi sie to, ze rower sprawdza sie na asfalcie(75%) oraz na lesnych drogach.Niestety nie stac mnie na takiego Marina Gestalta 2 ale wpadl mi w oko btwin triban 520 wiem, ze jest to ala slaba szosowka z bardziej wygodna pozycja tylko pytanie czy zainstalowanie grubszych opon bedzie mozliwe tak aby rower poradzil sobie z lesna droga ?

Wiem, ze istnieja rowery fitnesowe, crossowe, trekingowe ktore moze bardziej by odpowiadaly moim zapotrzebowanim ale chcialbym wlasnie taka alla szosowke ktora da rade w terenie.

Bylbym wdzieczny za pomoc ewentualne wskazanie sensownych Graveli do 2500 zl...o ile takie wystepuja  - uzywane w dobrym stanie tez wchodza w gre.

Napisano

Triban 540 mimo szerszych opon nie będzie gravelem. To szosa  o mocnym akcencie endurance jeśli zechce ktoś poszerzać jej zdolność do lapania asfaltu. 

Dwa to szukaj graveli na allegro lub Olx pod swój wymiar i ewentualnie daj linki wtedy o opinię. 

Możesz uderzyć do np https://www.storowerow.pl/pl/p/Romet-Aspre-2018/1595 i spróbować potargowac się o ile rozmiar będzie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...