Skocz do zawartości

[Przrzutka tylnia] sram x3 - wymiana na inna

worxm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam problem bo zakupiłem rower rockrider 520s  lecz no przerzutki za 80zł nie spisuja sie .....

kolega doradził żebym założył shimano zee  i tu są 2 problemy  ... 1problem koło ma zębatke 8 rzędową (wymiana na 10 czy moze zostać )

2 problem nie wiem czy spasuje złacze mocujace przerzutki do ramy  dodaje zdj do analizy czy da sie to jakos zrobić?

dodam że chiałbym jescze załozyc  Damper fox float rp23 ale to najmiejszy problem ,zależy mi na przerzutkach bo te sram x3 (też na nie sram... skok z schodów i po sram x3...)

big_5d50afcd-851c-4f73-b6a9-7073c9919c4c.jpg

i-shimano-przerzutka-tylna-zee-rd-m640-ss-fr.jpg

Napisano

ale kolega ma 8 z tyłu i chodzi mu  skacze jezdzi na zawoach i dobrze chodzi

to moge wymienic na 8x1

bo bym musiał zmieniac przrzutki na 

Napisano

Jest możliwe że działa z kasetą 8s z tego powodu że ciąg linki w manetce Sram 8s jest podobno niemal identyczny jak w  Shimano 10s.

Zakresu na kasecie 8s  w napędzie 1x8 Ci wystarczy ?

Napisano

a  da sie zdjąc z 3 na 1 czy nowy suport

Teraz, Tatanka napisał:

No więc jeśli możesz zmienić na 1x8 to przerzutka to ogarnie i hak będzie pasował.

a zee  to kupic dh czy fr bo mam 11-32 tylni talerz

Napisano

DH jest bodajże do 28T wiec lepiej FR. Jeśli masz możliwość odkręcenia tarcz w korbie , to w miejsce środkowej zakładasz blat narrow wide. Jeśli nie masz takiej mozliwości , to może lepiej zostać przy 3x8 ale kupić odpowiednią do tego przerzutkę.Coś ze sprzęgłem tak jak Zee.

Napisano
Teraz, Tatanka napisał:

DH jest bodajże do 28T wiec lepiej FR. Jeśli masz możliwość odkręcenia tarcz w korbie , to w miejsce środkowej zakładasz blat narrow wide. Jeśli nie masz takiej mozliwości , to może lepiej zostać przy 3x8 ale kupić odpowiednią do tego przerzutkę.Coś ze sprzęgłem tak jak Zee.

nie chcee żeby mi z przodu zlatywała keta i nw czy da sie zdjać a jak nie to nowy suport i korba ? 

Napisano
21 godzin temu, Tatanka napisał:

Korba tak , a suport to już zależy od korby.

blat narrow wide ok a jaka  jaki model  ?
zey pasowałd do 8x1 

11-32 

Napisano
35 minut temu, worxm napisał:

blat narrow wide ok a jaka  jaki model  ?
zey pasowałd do 8x1 

11-32 

da sie zdjac wszystkie 3  

założe Zębatka EKfan  36T Narrow Wide 104BCD  zdejmę przerzutki 

założe zee na tylnie  i to wszystko powninno śmigać

a w nie dalejkej przyszłości dodam Damper fox float rp23 i talerz 10 rz  i przezutki 10 trz 

jakie polecacie tależ tylni i przerzutki  

mam nadzieje że uda mi sie ten zee i narrow zamontować

big_046fd38e-e9fb-4654-9767-fb26463d8c3d.jpg

• Mod Team
Napisano

Drogi Autorze tematu.

Czy Ty miałeś kiedyś do czynienia ze słownikiem języka polskiego? Byłeś choć na jednej lekcji gramatyki? Czy słowa- składnia, interpunkcja i znaki diakrytyczne są Ci znane?

Albo piszesz poprawnie po polsku albo nie piszesz w ogóle. Wybór należy do Ciebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...