LeonRL87 Napisano 16 Lipca 2018 Napisano 16 Lipca 2018 Witam wszystkich! Borykam się z problemem trzasków dochodzących gdzieś najprawdopodobniej z okolic ramy,a dokładniej może to dotyczyć samego mechanizmu treka IsoSpeed bo siodło i sztycę czyściłem. Posiadam wersję z aluminiową ramą i ten trzask doprowadza mnie do furii.... czuje się jakbym jechał 20letim składakiem przez te dzwięki.. Czy ktoś z was miał z tym systemem problem? Czy go rozbierał sprawdzał ma jakąś instrukcję? Proszę o pomoc
Gość Napisano 20 Lipca 2018 Napisano 20 Lipca 2018 Rozbierz, krok po kroku, to nie prom kosmiczny Wyczyszczenie i przesmarowanie jeszcze nigdy nie zaszkodziło.
Janusz159 Napisano 21 Lipca 2018 Napisano 21 Lipca 2018 Nie zauwazylem tematu i stworzylem bardzo podobny, mam ten sam problem w mojej szosie. Z tego co sie dowiedzialem mozna wymienic sam mechanizm isospeed. Z tym ze w moim miescie nikt sie tego podjac nie chce, szosa jeszcze na gwarancji wiec chyba bede meczyl o to sprzedawce. Jak to u Ciebie wyglada? Gwarancja na rame jest?
LeonRL87 Napisano 10 Sierpnia 2018 Autor Napisano 10 Sierpnia 2018 rozebrałem skończyło się na wyjęciu lewej strony prawa nie wychodziła, a przez siłę nie próbowałem gwarancja jest na ramę, umówiłem się do serwisu w przyszłym tygodniu niech szukają, dam znać co z tego wyjdzie
Janusz159 Napisano 12 Sierpnia 2018 Napisano 12 Sierpnia 2018 U mnie z kolei wymiana ?lozyska? w łączniku przez sprzedawcę. Wiec tez temat załatwiony.
siemalysy Napisano 15 Grudnia 2019 Napisano 15 Grudnia 2019 @LeonRL87 pomogła w wyeliminowaniu trzasków wymiana części tego łącznika? Od jakiegoś czasu pojawiły się u mnie dziwne trzaski i też obstawiam iso speed. Ale na razie z powodu braku czasu się za to nie zabieram. Ze wstępnej diagnozy wynika, że tam należy w moim przypadku szukać rozwiązania problemów.
LeonRL87 Napisano 16 Grudnia 2019 Autor Napisano 16 Grudnia 2019 Trzaski pochodziły z innego miejsca, co do iso Speed nie rozebrłem :/
LeonRL87 Napisano 19 Grudnia 2019 Autor Napisano 19 Grudnia 2019 wtedy to był kurz/drobinki piasku przy zacisku sztycy, innym razem za mocno dokręcona sztywna oś w tylnim kole.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.