Skocz do zawartości

[do 1500 zł] wygodny rower damski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hejka,

szukam wygodnego roweru damskiego do codziennej jazdy do pracy. Moja trasa to głównie asfalt, ale też nierówny chodnik i piaskowa droga. Dystans to niecałe 6 km. Zależy mi, żeby nie był zbyt ciężki, miał wygodne siodełko, przerzutki. Mój wzrost to 175 cm :)

Rower do 1500 zł. 

Napisano

Jeśli dla ciebie wygodny = trekkingowy, to lazaro senatore v3 19"   (albo czekać aż romet gazela 4.0 zacznie trafiać na wyprzedaże żeby się zmieścił w budżecie)

Napisano

Nie wiem czy wygodny, bo ostatnio na rowerze jeździłam kupę czasu temu ;) siodło wygodne, czyli miękkie, nie twarde ;) myślałam chyba o czymś bardziej miejskim, ale ciężar takiego roweru mnie trochę dobija. 

Po prostu, żebym przy średniej kondycji fizycznej, szybko nie odpadła.

Napisano

Siodło to,  jakby co, da się wymienić :) a miękkie nie musi się równać wygodne (zwłaszcza jak dystans rośnie).

Alternatywą są crossowe, ale na nich się siedzi bardziej pochylonym ( i tu wchodzi właśnie ta "wygoda" )  i konieczność dołożenia błotników co najmniej (a może i bagażnika).

Jeśli ma być lekki, to dobrze by zrezygnować z przedniego "amortyzatora" ,  ale sztywny widelec + przyzwoity napęd = biały kruk na naszym rynku

Możesz spróbować dogadać się żeby ci wymienili w spartacus premier 3.0 widelec na sztywny - może się uda ? 

Napisano

koła 26" i rama 16" max ??? Przy twoim wzroście wyglądałabyś jak na rowerze od komunii .....

Jeśli nie chcesz "wachlować" manetkami po obu stronach kierownicy to może  taki z "planetarką" ?

image.png.93383ecf2bdc4d0a96f2d705786be531.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...