Dbanan992 Napisano 15 Czerwca 2018 Napisano 15 Czerwca 2018 Prosiłbym o pomoc w wyborze roweru. Mam górala kilko letniego, myślałem o modernizacji ale po przeliczeniu kosztów to się nie opłaca. Szukam roweru do 2600. Rower używałbym do zabawy (szutry, zabawę na mieście itp.) Wiecie żeby nie rozpad się po pierwszym średnim skoku czy jeździe po schodach.Jak i do jazdy po zakupy.Wymogi 27,5 koła, tarcze, jakiś amor z przodu lepsiejszy.Myślałem o Rockriderze 540 - 560(moge dołożyć te 3 stówki)Pozdrawiam
SerQ Napisano 15 Czerwca 2018 Napisano 15 Czerwca 2018 540 z tego co wiem to model przeznaczony dla kobiet. 560 to w tej cenie dobry rower moim zdaniem, natomiast nie do końca jestem przekonany czy sprawdzi się przy jeździe po schodach bądź też średnich skokach, cokolwiek to może znaczyć. Do zwykłej jazdy po lesie, szutrach, mieście sprawdzi się na pewno. Podczas już uprawiania jakichś stuntów powiem tak: wszystkiego może nie wytrzymać. Za niecałe 2,5k do kupienia godny uwagi jest również Romet Mustang. Osprzęt grup Alivio, Deore, hamulce również hydrauliczne, ale Shimano (w RR 560 masz Tektro) czynią go również godnym uwagi wozidłem.
NorthAngel82 Napisano 15 Czerwca 2018 Napisano 15 Czerwca 2018 Ja też polecam Romet Mustang 1 tak jak SerQ. Jest to bardzo dobry rower i dość wytrzymały. Polecam.
Dbanan992 Napisano 16 Czerwca 2018 Autor Napisano 16 Czerwca 2018 https://www.tredz.co.uk/.Specialized-Pitch-Expert-650b-Mountain-Bike-2018-Hardtail-MTB_109249.htm# A co powiecie o tym? I ewentualnie jakie modernizacje?
SerQ Napisano 16 Czerwca 2018 Napisano 16 Czerwca 2018 Jak na moje przede wszystkim amor, jeżeli zamierzasz na czymś w tym stylu stunt'ować po schodach czy jakichś hopkach. Do zwykłej (czyli bez stuntu) jazdy na kilka sezonów by wystarczył. Ramę zawsze możesz próbować reklamować przy ewentualnym pęknięciu, kwestia tego jak to Specialized później uzna. XCR stoi niżej w hierarchii niż Raidon z Mustanga czy też RS z Rockridera 560. Pozdro
Dbanan992 Napisano 17 Czerwca 2018 Autor Napisano 17 Czerwca 2018 Padło na RR540. Czy to dobrze czy źle nie wiem. Wydaje mi się że amor nie jest do końca sprawny, choć w porównaniu z moim starym rowerem to różnica jest. Jest jakieś pokrętło "preload" które nic nie zmienia. Hamulce - niby hydrauliczne a hamują słabo, ale po przejechaniu 5km ze sklepu do domu wydaje mi się że jest coraz lepiej. Wyjdzie z czasem czy był to dobry zakup.
SerQ Napisano 17 Czerwca 2018 Napisano 17 Czerwca 2018 Z tego co się zdążyłem dowiedzieć B'twin ma dobre warunki gwarancji, hamulce powinny się dotrzeć, pamiętaj o przeglądzie po pierwszych 100-200 km.
Dbanan992 Napisano 17 Czerwca 2018 Autor Napisano 17 Czerwca 2018 Dzięki za odpowiedź, będę pamiętał o tym przeglądzie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.